Gestul coroanei mortuare făcut de oamenii lui Iohannis – o mizerie şi o ruşine

| 26 aug, 2014

Orice respect pentru instituţia Senatului României a fost dus în derizoriu de liberalii care au recurs la un gest oribil şi mizerabil pentru a se face remarcaţi în dezbaterile asupra reducerii CAS. Oferirea unei coroane mortuare membrilor Guvernului este un gest pe cât de tâmpit pe atât de nepotrivit într-o dezbatere asupra unor soluţii economice care-i pot scoate pe unii români din situaţia disperată de a recurge la soluţii extreme.

Anul este 2010. În Parlamentul României (la Camera Deputaţilor) îşi face apariţia premierul României Emil Boc. În timpul discursului acestuia la una din lojele Plenului, un electrician angajat la TVR plonjează spre ceea ce credea el este o moarte sigură. Numele acestuia este Adrian Sobaru, iar gestul pe care l-a făcut a venit din cauza disperării. Contextul nu trebuie uitat pentru că în acele momente foarte mulţi români distruşi de măsurile economice introduse de actualii aliaţi ai PNL, Băsescu-Boc au considerat că este mai bine să-şi pună capăt zilelor decât să mai trăiască o zi în România.

Peste 4 ani, din cauza unei legi defectuoase a pensiilor şi din cauza unor funcţionari neatenţi mai mulţi pensionari au aflat că au de plătit sume enorme statului ca urmare a calcului greşit al pensiilor primite. Printre aceştia se află cazuri de pensionari care au recurs la gestul extrem al sinuciderii. Sunt peste 20.000 de pensionari care sunt scutiţi de la plata acestor datorii acumulate din motive neimputabile lor. Măsura Guvernului a venit însoţită de un mesaj foarte clar: nu aveţi de ce să recurgeţi la gesturi necugetate, banii nu vor fi returnaţi.

Amnistia fiscală pentru pensionari a fost privită cu acelaşi cinism de membri PNL: cu o coroană mortuară. Mesajul PNL este de neînţeles. De reţinut este şi faptul că liberalii nu au rămas la şedinţa în care s-a discutat atât reducerea CAS cât şi amnistia fiscală pentru pensionari şi mamele care au primit indemnizaţia de creştere a copilului.

Inconştienţa PNL este şocantă pentru un partid care se vrea a rămâne la vârful politicii româneşti. Cu un singur gest prost gândit şi executat de jurnalistul senator Sorin Roşca Stănescu PNL reuşeşte să-şi îndepărteze atât mediul de afaceri, care aşteaptă de foarte mult timp relaxarea fiscală cât şi cei peste 20.000 de pensionari care vor fi scutiţi de la plata debitelor către stat.

Lăsând la o parte calculele politice, gestul este unul de prost gust. Alături de lumânări, colivă, coşciuge, şi coroanele mortuare, în viaţa fiecăruia dintre noi, toate aceste simboluri sunt legate de momente dureroase. De ce să recurgi la un astfel de gest pe care să-l vadă toţi românii la televizor?

PNL se transformă într-un partid fără Dumnezeu, condus de oameni slabi pentru care este evident că valorile noastre şi istoria politică recentă sunt total necunoscute. PNL ajunge să susţină măsurile de austeritate prin complicitatea cu tocmai cei care au aplicat aceste măsuri în 2010, restul este un circ politic oribil şi mizerabil.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ