Cum l-a asigurat Iohannis pe Băsescu de întreaga sa supunere

| 26 aug, 2014

După ce la finalul săptămânii trecute Klaus Iohannis lăuda măsurile de austeritate luate de cabinetele portocalii girate de Traian Băsescu, luni seara, liderul liberal a furnizat o nouă dovadă a supunerii totale faţă de şeful statului.

Mai exact, edilul Sibiului a declarat la postul de televiune B1 TV că nu susţine o suspendare a liderului de la Cotroceni. „Nu văd niciun rost într-un astfel de demers acuma, decât dacă candidatul Victor Ponta vrea să-şi creeze un avantaj care se datorează faptului că este primul ministru al României", a precizat candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Prin declaraţia sa, liderul liberal îl absolvă practic pe Traian Băsescu de orice vină pentru comportamentul lipsit de echidistanţă politică şi electorală pe care liderul de la Cotroceni l-a avut săptămâna trecută. Trebuie reamintit că în urmă cu o săptămână, şeful statului i-a invitat  la Cotroceni pe Elena Udrea şi pe alţi lideri ai PMP pentru a gira candidatura fostei consiliere prezidenţiale la alegerile din această toamnă, nefiind pentru prima dată când Traian Băsescu forţează limitele Constituţiei prin implicarea în activitatea unui partid politic. Să ne aducem aminte în acest sens, spre exemplu, de faptul că în cadrul campaniei electorale pentru Parlamentul European, şeful statului s-a transformat în agent electorat al PMP susţinând iniţiativele acestui partid şi pozând în tricourile formaţunii politice alături de Elena Udrea şi alţi lideri ai popularilor.

CITESTE SI  Klaus Iohannis, declarație de dragoste pentru Traian Băsescu

Refuzând ideea unei suspendări a lui Traian Băsescu şi girând astfel compramentul electoral profund neconstituţional al preşedintelui, liderul ACL îşi face calcule, care sunt expresia unor interese meschine. Precum un dâmboviţean adevărat, Klaus Iohannis demonstrează că obiectivele sale electorale sunt mai presus de nevoia românilor de a spune stop joc unui şef al statului care îmbraca haina de agent electoral.

Mai mult, faptul că preşedintele PNL nu vede niciun motiv de demitere a lui Traian Băsescu demonstrează odată în plus că există o înţelegere subterană între cei doi. În ultimele săptămâni presa a furnizat de altminteri chiar şi imagini care dovedeau existenţa unui asemenea pact.

Toate acţiunile lui Klaus Iohannis din ultima vreme prin care liberalul cauţionează comportamentul lui Traian Băsescu au în spate un calcul meschin de natură electoral. Primarul municipiului Sibiu acceptă cu iresponsabilitate ca şeful statului să transforme Administraţia Prezidenţială în sediul de campanie al Elenei Udrea, sperând că astfel Traian Băsescu şi favorita acestuia îi vor aduce pe tavă câteva procente care îi vor mări zestrea electorală în turul al doilea în faţa lui Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2014
El Condor
Klaus si Antonescu
Se pare ca Johanis este inconstient de marele "avantaj" pe care si-l creaza (atat lui, dar si partidului si coalitiei din care face parte), tragand franele campaniei de ale carei rezultate ar avea nevoie pentru a accede la cea mai inalta functie din Romania. Acest lucru trebuie sa-i dea de gandit, cu ata mai mult ca stie ca tot romanul a flat de aprecierea celor care doresc sa deromanizeze aceasta tara, acordandu-i recunoasterea si pretuirea : evreii. Dar sa nu blamam o etnie nedeclarata, dar puternica in ducerea haturilor carutei la care prim cal s-ar vrea Klaus, pesemne ca alaturi de o "prima iapa" - iapa blonda a actualului cotrocenist . Ii doresc succes in orice alte realizari, dar in asta nu se poate .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ