UPDATE CRISTIAN DIACONESCU s-a răzgândit: "PMP o va sprijini pe Elena Udrea la alegerile prezidentiale"

| 28 aug, 2014

Cristian Diaconescu va renunţa la candidatura ca independent la Preşedinţie şi va rămâne preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, anunţul urmând să fie făcut în conferinţa de presă comună cu Elena Udrea, anunţată pentru ora 16.00, au declarat surse din PMP.

UPDATE Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a anunţat joi că fundaţia va sprijini candidatura preşedintei PMP, Elena Udrea, la alegerile prezidenţiale.

'Pentru o atitudine politică consecventă este normal şi natural să ne subordonăm proiectele. Fundaţia Mişcarea Populară va sprijini pe candidatul PMP, Elena Udrea, în demersul său şi în această candidatură. Este un anunţ cât se poate de natural, cât se poate de normal, deoarece într-un moment politic deosebit de complicat solidaritatea între candidaţi, între forţele politice trebuie să prevaleze în faţa unei agende personale', a spus Diaconescu, într-o conferinţă de presă comună cu Elena Udrea organizată la Fundaţia Mişcarea Populară.

El a precizat că anterior şi-a anunţat candidatura ca independent, dar că era o 'aventură' ca electoratul să fie împărţit.

'După cum ştiţi, PMP are candidat pe doamna Elena Udrea pentru Preşedinţia României. Eu sunt preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, mi-am anunţat candidatura independentă. Având în vedere situaţia internă extrem de complicată, ca de altfel şi situaţia internaţională, consider că în acest moment este mult mai important să avem din punct de vedere politic o atitudine solidară şi consider, totodată, că proiectul preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu modul în care statul român sprijinit pe instituţii puternice poate deveni un stat modern trebuie încurajat şi sprijinit atât de Fundaţia Mişcarea Populară, cât şi de PMP. (...) Era o aventură din punctul meu de vedere de a împărţi electoratul', a spus Diaconescu.

Elena Udrea i-a mulţumit lui Cristian Diaconescu, arătând că prin acest anunţ dovedeşte că este un adevărat om de stat.

'Dl. Cristian Diaconescu este un adevărat om de stat. Este un partener, am fost parteneri şi înainte şi cred că din acest moment candidatura mea la Preşedinţia României capătă şi mai mare consistenţă. (...) Îmi doresc ca domnul Diaconescu să fie doar un susţinător de la Bucureşti, ci chiar să-mi fie alături în această campanie. (...) Este nu numai un bărbat de stat, este şi un bărbat puternic pentru că vine alături de o femeie în această competiţie', a spus preşedintele PMP.

Citeste si: Udrea, Macovei, Cristi Diaconescu – Regele Mihai “un trădător de țară”

”Diaconescu va renunţa la candidatură. Nu pot să candidezi aşa, trebuie să ai susţinători. Va rămâne preşedintele fundaţiei”, au declarat sursele citate, care au mai susţinut că Diaconescu o va susţine pe Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţie.

PMP a anunţat că la ora 16.00 Elena Udrea şi Cristian Diaconescu vor susţine o conferinţă de presă comună, la sediul FMP.

Contactaţi de MEDIAFAX, mulţi membri ai conducerii PMP au fost spus că nu ştiau despre acest anunţ, declarându-se surprinşi de organizarea acestei conferinţe de presă.

În 18 august, Cristian Diaconescu îşi anunţa candidatura ca independent la Preşedinţie şi demisia din PMP. O zi mai târziu, Elena Udrea era desemnată candidatul PMP la prezidenţiale.

Citeste si: Candidații Dreptei, un fel de cerc al trădătorilor?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ