Victor Ponta: Nu pot discuta cu un om care nu-şi mai stăpâneşte nervii

| 06 mai, 2014

Victor Ponta a declarat, marţi, că respectă Constituţia, dar că nu a avut niciun motiv să îl invite pe preşedintele Traian Băsescu la Guvern.

Victor Ponta a declarat, marţi, că respectă Constituţia, dar că nu a avut niciun motiv să îl invite pe preşedintele Traian Băsescu la Guvern, ţinând cont că nici în şedinţa de marţi şi nici în alte şedinţe din ultimele săptămâni nu au existat pe agendă legi care să vizeze siguranţa naţională.

'Eu cunosc perfect şi respect perfect Constituţia România, spre deosebire de dl. Băsescu şi dna. Udrea. Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi nu a fost niciun proiect de lege, de hotărâre sau memorandum care să se refere la siguranţă naţională. (...) Ordinea de zi este publică. Dacă găsiţi un subiect la care trebuia să îl invit pe preşedinte, vă rog să îmi spuneţi, dar nu există. Dacă exista, îl chemam', a explicat premierul, într-o intervenţie telefonică la România TV.

În plus, şeful Guvernului a adăugat că Traian Băsescu e ''profund incontrolabil'' şi ar trebui ţinut 'departe de deciziile care se iau în România'.

'Eu nu pot să chem la o discuţie serioasă un om care nu-şi mai stăpâneşte nervii, care face campanie electorală pentru o doamnă Udrea care îi era alături acum patru ani când (..) el anunţa de la acelaşi microfon tăierea pensiilor şi salariilor oamenilor(...) Expres în Constituţie se prevede că preşedintele ţării nu este preşedintele PMP şi al doamnei Udrea, că nu ne pune toată ţara în ridicol pozând în trening alb băgat în ciorapi albi lângă o doamnă albă şi un asemenea individ trebuie ţinut cât mai departe de deciziile care se iau în România pentru că, aşa cum aţi văzut şi în această seară este profund incontrolabil', a mai spus prim ministrul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta a încălcat 'grav' Constituţia abordând în şedinţa de guvern subiecte legate de apărarea ţării şi de politică externă fără să-l informeze, argumentând că pe aceste domenii preşedintele, şi nu premierul, are atribuţii.

Şeful statului a arătat că, potrivit articolului 87 din Constituţie, preşedintele poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politică externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ