Băsescu: Ponta a încălcat grav Constituţia pentru că a discutat o problemă de securitate naţională

| 06 mai, 2014

Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta a încălcat 'grav' Constituţia abordând în şedinţa de guvern subiecte legate de apărarea ţării şi de politică externă fără să-l informeze.

Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta a încălcat 'grav' Constituţia abordând în şedinţa de guvern subiecte legate de apărarea ţării şi de politică externă fără să-l informeze, argumentând că pe aceste domenii preşedintele, şi nu premierul, are atribuţii.

Şeful statului a arătat că, potrivit articolului 87 din Constituţie, preşedintele poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politică externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice.

'Sunt trei momente în care prim-ministrul este obligat să-l informeze pe preşedinte că se discută aceste teme şi preşedintele are dreptul să vină în şedinţa de guvern şi la acele puncte să conducă şedinţa. Politică externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice sunt expres menţionate în Constituţie.(....) De la instalare, Victor Viorel Ponta nu a făcut nicio notificare că pe ordinea zi s-ar afla vreuna din aceste teme. (...) Azi a comis-o din nou. Au discutat, chipurile, materialul despre Ucraina pentru care dorea domnia sa CSAT', a afirmat Băsescu.

El a precizat că, deşi nu a primit oficial materialul de la Guvern cu privire la situaţia din Ucraina, îl are şi el conţine informaţii de la MAE, MAI şi MApN, elemente care, în opinia sa, pot să fie făcute şi publice.

'Azi a încălcat grav Constituţia pentru că a discutat o problemă de securitate naţională, de apărare a ţării, de politică externă până la urmă, fără să-l notifice pe preşedintele României. Cu siguranţă, nu ar mai fi avut nevoie de niciun CSAT dacă şi eu aş fi fost acolo. A încălcat grav Constituţia şi îşi asumă atribuţiuni pe care nu le are', a adăugat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ