UPDATE. Băsescu lui Ponta: Nu aveai ce căuta la Armată să stabileşti strategii pentru Ucraina

| 06 mai, 2014

Traian Băsescu i-a transmis, marţi, premierului Victor Ponta că, potrivit Constituţiei, şeful statului este comandantul forţelor armate.

Traian Băsescu i-a transmis, marţi, premierului Victor Ponta că, potrivit Constituţiei, şeful statului este comandantul forţelor armate.

'Constituţia României spune aşa: Preşedintele României este comandantul forţelor armate - ce o fi căutat el la armată? - şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT. Scrie în Constituţie, dragă Ponta! Nu aveai ce căuta la Armată să stabileşti strategii pentru Ucraina. (...) Aş vrea să înţeleagă şi Victor Viorel unde începe armata. Armata nu începe în biroul ministrului Apărării. Armata începe cu şeful Statului Major al Armatei, cu şefii de arme şi aşa mai departe. Deci, dacă vrei să afli ceva despre Ucraina, vii la preşedinte şi ai o discuţie cu preşedintele şi nu târăşti CSAT într-o dezbatere publică inutilă', a declarat Băsescu la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu a precizat că are toate informaţiile necesare despre situaţia din Ucraina şi a asigurat că nu este niciun risc ca România să fie atacată.

'Constituţia ne-a împărţit responsabilităţile, iar eu mi le fac de la înălţimea experienţei de zece ani ca preşedinte al României. Ştiu foarte bine ce am de făcut. Românii pot fi liniştiţi din punct de vedere al securităţii naţionale, dar premierul nu are dreptul să creeze confuzie. Pentru că face ce face legat de siguranţa naţională este un alt motiv pentru care acest om nu are cum să fie preşedintele României. Aceasta este (...) o declaraţie avertisment la adresa premierului şi, în acelaşi timp, o invitaţie să-şi facă treaba lui, că eu mi-o fac pe a mea', a adăugat şeful statului.

El a subliniat că premierul Victor Ponta nu are nicio atribuţiune pentru situaţii de securitate naţională şi că acesta ar trebui să se ocupe de lucruri precum crearea de locuri de muncă, de absorbţia fondurilor europene, construirea de autostrăzi.

'Prim-ministrul are cu totul alte atribuţiuni, iar ce face Victor Ponta, încercând să aducă în bălăcăreala politica, în mocirla în care a coborât dezbaterea publică, Armata şi siguranţa naţională, este inadmisibil şi îl descalifică nu pentru funcţia de preşedinte al României, pentru orice funcţie în acest stat', a susţinut preşedintele Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ