Victor Ponta: Nu văd o Românie democratică fără un Parlament bicameral

| 17 iun, 2014

Victor Ponta a declarat, marţi, la şedinţa solemnă prin care Senatul marchează 150 de ani de activitate, că atunci când prea multă putere se adună în zona executivă, rolul Parlamentului şi al Senatului în mod special este fundamental pentru a păstra acel echilibru.

Victor Ponta a declarat, marţi, la şedinţa solemnă prin care Senatul marchează 150 de ani de activitate, că atunci când prea multă putere se adună în zona executivă, rolul Parlamentului şi al Senatului în mod special este fundamental pentru a păstra acel echilibru.

'În numele Guvernului României vă mulţumesc pentru invitaţie şi doresc să asigur Camera Superioară a Parlamentului României de tot respectul pe care ca, sigur, ca prim-ministru temporar, dar şi ca reprezentant al Camerei Deputaţilor, Camera inferioară într-o terminologie mai veche, îl poartă instituţiei Senatului. Pentru că este un moment aniversar, vreau să folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată faptul că eu consider, şi vorbesc în numele Guvernului, că existenţa Senatului este indisolubil legată de istoria democratică a României. Şi că nu văd o Românie democratică fără un Parlament bicameral în care Senatul să-şi exercite atribuţiile care i-au fost conferite în urmă cu 150 de ani', a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că, atunci când exerciţi o funcţie administrativă, 'de prim-ministru, probabil şi de preşedinte al ţării, uneori Parlamentul şi Senatul deranjează'.

'Şi ar fi mai uşor să nu existe Senat sau să nu existe Parlament deloc. Însă este o abordare care întotdeauna este reevaluată. Sunt convins că şi preşedintele în funcţie, domnul Băsescu, va considera că e bine să existe cele două Camere ale Parlamentului care să limiteze excesul de putere al Executivului. Şi cred cu adevărat că atunci când prea multă putere se adună în zona executivă rolul parlamentului şi al Senatului în mod special este fundamental pentru a păstra acel echilibru pentru care, de altfel, Senatul a fost denumit Cameră ponderatoare. Şi din acest punct de vedere, în numele Guvernului şi al partidului care are cel mai mare grup parlamentar în acest moment în Senat, vă asigur că această abordare privind bicameralismul este o abordare constantă', a declarat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ