Victor Ponta: Toate pensiile vor creşte în 2014

| 28 oct, 2013

Primul ministru Victor Ponta a declarat, luni seară, la România TV, că toate pensiile vor creşte în 2014, admiţând că anterior s-a exprimat greşit când a spus că nu toate salariile şi pensiile vor fi majorate cu 3,75%.

"A fost o eroare a mea. Eu mă refeream la salarii şi am spus din greşeală şi de pensii. Apoi am vorbit cu doamna Câmpeanu care mi-a spus că există o decizie a CCR din 2010 potrivit căreia pensiile nu pot fi indexate decât cu acelaşi procentaj deoarece au la bază principiul contributivităţii", a declarat Ponta, potrivit RomâniaTv.net.

Prim-ministrul a dat asigurări că reducerea de buget de la Ministerul Muncii nu va afecta plăţile pe care acesta trebuie să le opereze până la sfârşitul anului. "La Ministerul Muncii au fost bania alocaţi, dar neutilizaţi. Sunt bani economisiţi, precum cei economisiţi pentru că ne-am împrumutat mai ieftin de pe pieţele externe", a precizat şeful Guvernului.

Acesta a mai spus că nu este un lucru neobişnuit ca ultima rectificare din buget din an să fie negativă pentru mai multe ministere. "La ultima rectificare din an sunt sume care evident nu se mai pot cheltui până la sfârşitul anului. Este un lucru obişnuit la toate guvernele",

Anterior, primul ministru Victor Ponta afirmase că salariile şi pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelaşi procent, ci ţintit către persoanele cu venituri mici şi anumite categorii speciale.

Guvernul anunţase anterior că există resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent bazat pe inflaţia de anul trecut, de 3,75%.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ