Viziune de penelist nou – tăiem tot și facem deficit zero

| 08 dec, 2014

Gherghe Ialomițianu a dat încă o dovadă de gândire găunoasă „de dreapta”. În loc să apere interesul țării sale, el a sărit repede în pat cu „dușmanul” pentru a crea probleme actualei guvernări.

În timp ce toată lumea a căzut de acord că un deficit bugetar de 0,9% ar pune serios bețe în roate dezvoltării României, fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, s-a trezit să vorbească și să dea dreptate FMI, afirmând că cererea reprezentanților instituției este legitimă. Înțeleg să faci opoziție puterii, dar până la un punct, să te oprești atunci când interesele țării sunt lezate. Prin declarațiile sale, Ialomițianu pare genul de persoană care ar găsi scuze rușilor dacă aceștia s-ar hotărî să anexeze Dobrogea, de exemplu, pe modelul Crimeei.

Citeşte şi: FMI a renunţat la ţinta de deficit bugetar de 0,9% (UPDATE)

Declarațiile fostului ministru PDL sunt și mai hilare dacă ne uităm pe datele din 2010 și 2011, ani în care a fost ministru al Finanțelor, și vedem că România a avut atunci un deficit bugetar de 6,58%, respectiv 4,35% din PIB. Păi bine, măi, Gheorghe, vii acum și dai lecții, ne spui că ar fi ok un deficit de 6 ori mai mic decât ai avut tu?

Ca să vedeți ce bun ministru a fost, iată ce declara în octombrie 2011 despre reîntregirea salariilor bugetarilor: „Nu trebuie să luăm măsuri de dragul anului electoral și la jumatea anului să ne cerem scuze. Nu putem să luăm unele măsuri, de reducere a impozitelor și taxelor, de majorare a unor cheltuieli, fără să avem certitudine că lucrurile acestea sunt realizabile”. Opt luni mai târziu, premierul Victor Ponta, proaspăt venit la guvernare, a reîntregit aceste salarii, pentru care domnul Ialomițianu spunea că nu sunt bani. Au trecut doi ani de atunci și măsura a rămas în vigoare.

Citeşte şi: Controversele dintre Victor Ponta şi FMI iau amploare. Liderii politici îşi aruncă vorbe dure: Ruşine

Așadar, dacă atunci când deficitul era mai mare, Ialomițianu spunea că nu are de unde să dea bani pentru reîntregirea salariilor, deși a fost contrazis flagrant prin fapte de guvernul Ponta, ce va face în 2015, dacă PNL va veni la guvernare, iar el își va recăpăta postul de ministru, așa cum vehiculează presa? De unde va tăia Ialomițianu bani, ca să se încadreze în deficit? La ce cheltuieli va renunța? Întrebările sunt retorice, deoarece răspunsul este evident: din salarii, va tăia din salarii și va reduce cheltuielile cu personalul. De ce? Pentru că a mai făcut asta o dată și pentru că PDL trebuie să își umple iarăși cuferele, după o campanie electorală pentru prezidențiale care s-a dovedit a fi destul de costisitoare. Kerosenul e mai scump decât motorina autocarelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ