Ziua cea mai GREA pentru ELENA UDREA. Soarta ei este în mâna parlamentarilor

| 04 feb, 09:51

Soarta Elenei Udrea este în mâna parlamentarilor din Comisia Juridică. Aceştia dezbat astăzi cererea DNA de încuviinţarea urmăririi penale împotriva ei.

Secretarul Camerei, Marcel Ciolacu, a precizat că Biroul Permanent a hotărât, în unamitate, să fie înaintată către Comisia Juridică solicitarea DNA în cazul Elena Udrea, această comisie având trei zile pentru a întocmi raportul şi apoi în termen de cinci zile va fi dezbătut în plen.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul "Gala Bute", în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

DNA cere urmărirea penală pentru deputata Elena Udrea (fost ministru al Dezvoltării Regionale), pentru abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Ea a aprobat atribuirea un contract de peste 10 milioane de lei unei firme pentru organizarea evenimentului ”Gala Bute”, fără licitație și care urma să fie rambursat din fonduri europene. Totodată, ea și-a folosit influența pentru ca firma organizatoare să primească un împrumut bancar garantat tot de Ministerul Dezvoltării. Udrea ar fi urmărit să obțină câștiguri electorale din acest eveniment, prin asocierea numelui ei cu cel al sportivului Lucian Bute, mai arată procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ