Cătălin Ivan linişteşte apele din PSD şi respinge ipoteza exluderilor: Trebuie să ne împăcăm cu electoratul

| 27 noi, 2014

Preşedintele PSD Sector 1, eurodeputatul Cătălin Ivan, a declarat că următorul congres al partidului ar trebui convocat în primăvara anului viitor.

'Categoric, din punctul meu de vedere, (Congresul trebuie organizat - n.r.) anul viitor, în primăvară, nu foarte târziu, pentru că lucrurile trebuie să se aşeze puţin, trebuie să facem nişte analize foarte serioase ce s-a întâmplat şi în diaspora, ce s-a întâmplat şi în ţară, de unde acest val categoric împotriva noastră. Nu are niciun sens să analizezi sau să compari votul din Ardeal cu votul din Oltenia, de exemplu - alt electorat, altă realitate. Trebuie să facem analize serioase', a afirmat Ivan, joi, înainte de şedinţa CEX a PSD.

Referitor la posibilitatea excluderii unor social-democraţi în partid, Cătălin Ivan a spus că nu este momentul pentru astfel de acţiuni.

'Nu este momentul să facem niciun fel de excludere. (...) Analizele trebuie făcute serios, la rece, nu acum când sunt spiritele încinse. (...) Sunt de părere că nu trebuie să căutăm vinovaţii astăzi', a adăugat Ivan, precizând totodată că, în opinia sa, PSD ar trebui să rămână la guvernare pentru a-şi îndeplini promisiunile asumate în faţa alegătorilor în anul 2012.

'Eu cred că am avut o guvernare foarte bună şi cred că sunt foarte multe proiecte care trebuie să meargă înainte. Ne-am asumat în 2012 anumite obiective, am promis oamenilor anumite lucruri şi trebuie să ne ţinem de cuvânt', a explicat Ivan.

Vanghelie, prima declaraţie despre excluderea sa din partid: Nu cred

În ce priveşte rezultatul alegerilor prezidenţiale din sectorul 1, Cătălin Ivan a declarat că este vorba de un 'mini-succes', însă 'amar', în condiţiile în care candidatul PSD, Victor Ponta, a pierdut alegerile.

'Sunt mulţumit (de rezultatul obţinut de PSD Sector 1 - n.r.) în condiţiile în care poţi să fii mulţumit atunci când echipa în ansamblu pierde. Eu sunt mulţumit pentru că între turul I şi turul II, deşi partidul la nivel naţional a crescut cu doar patru procente, noi, la sectorul 1, am crescut 12%. Deci pot să spun că pe sectorul 1 a fost un mini-succes, dar un succes amar, în condiţiile în care partidul a pierdut', a afirmat social-democratul.

Cătălin Ivan a ţinut să sublinieze faptul că PSD trebuie să găsească soluţii pentru a se 'împăca' cu electoratul.

'A fost un val foarte mare nu pentru Klaus Iohannis, ci împotriva PSD şi a candidatului nostru şi trebuie să facem o analiză serioasă şi să vedem cum putem să ne împăcăm cu electoratul acesta şi, bineînţeles, să facem o analiză pe fiecare organizaţie în parte, pe fiecare zonă în parte, ce a fost bine, ce a fost rău, unde au fost probleme şi unde putem să găsim soluţii', a conchis Cătălin Ivan.

Dan Şova, principalul vizat de excluderea din PSD: Nu am făcut rău partidului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ