A murit cel mai mare compozitor și solist ROMÂN

| 10 apr, 17:09

A murit marele compozitor și solist Constantin Drăghici, singurul artist român care a cântat pe Broadway, în New York, conform romaniatv.net.

Pe 19 ianuarie 2015, maestrul Constantin Drăghici a împlinit 83 de ani. El a fost unul dintre cele mai mari staruri ale muzicii româneşti din anii’60. În acea perioadă Constantin Drăghici a fost unul dintre cei mai de succes interpreţi, lansând o mulţime discuri şi melodii de neuitat.

Superbii ani ’60, au revoluţionat întreaga lume, iar România nu a făcut excepţie de la regulă.A fost o perioadă dominată de The Beatles, de Elvis, de Brigitte Bardot, de mişcarea Hippie, de şlagărele lansate la Festivalul de la San Remo, de cuplul Elizabeth Taylor-Richard Burton, de fustele mini, de spargerea tabuurilor, de curentul free cinema şi, mai ales, de cultura pop! Aceştia au fost anii în care s-au pus bazele divertismentului modern.

Printre artiştii din acea perioadă se numărau: Aurelian Andreescu, Doina Badea, Graţiela Ghiţu, Luigi Ionescu, Alexandru Jula, Ana Lăcătuşu, Gigi Marga, Luky Marinescu, Roxana Matei, Ionel Miron, Aida Moga, Jean Păunescu, Margareta Pâslaru, Marina Voica. Puțin mai târziu. mai precis în perioada 1964-1968, au mai apărut Anda Călugăreanu, Sergiu Cioiu, Mihaela Mihai, Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Aura Urziceanu, etc.

Acum o parte dintre ei ne-au parăsit lasând în urmă amintirea si hiturile lor. Aseară, 9 aprilie, s- a retras în ceruri si Constantin Drăghici.

Dumnezeu să-l odihnească!

Citeşte şi: A murit REGELE PLAJELOR, unul dintre MILIONARII României

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ