ADRIAN RĂDULESCU, fost consilier al lui TRAIAN BĂSESCU, cercetat penal pentru ÎNŞELĂCIUNE

| 08 sep, 09:44

Judecătoria Sectorului 2 a decis redeschiderea urmăririi penale pe numele omul care i-a găsit lui Traian Băsescu terenul de la Nana. Adrian Rădulescu, fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi secretar de stat în Ministerul Agriculturii, este cercetat penal alături de Mihai Lungu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, şi Nicolae Teodoru, după ce l-au păcălit pe un timişorean cu domiciliul în Germania.

Medicul veterinar Nikolaus Dogariu a fost convins să finanţeze, alături de alte persoane, construcţia unei ferme care să producă scroafe pentru reproducţie. După mai multe discuţii pe mail cu Lungu, medicul Dogariu a fost vizitat în Germania de acesta şi de Rădulescu.

"Mi-au prezentat această fermă şi mi s-a părut o afacere sigură, profitabilă. Eu fiind în domeniu, am fost total entuziasmat de această idee. Ulterior, mi-au trimis un contract, dacă doresc să particip ca acţionar", a povestit bărbatul, potrivit pressalert.ro.

Pe 8 septembrie 2006, Dogariu Nikolaus a semnat un contract prin care împrumută S.C. Muntenia Cooperativ Agricola S.A. cu 40.000 de euro, fiind impusă condiţia ca banii să fie folosiţi exclusiv pentru achiziţionarea de acţiuni la viitoarea firmă Genetica Suin S.A. În aceeaşi zi, se semnează actul constitutiv al noii societăţi pe acţiuni, administrator unic fiind desemnat Teodoru Nicolae Eugen. Au mai fost atraşi şi alţii interesaţi să intre în afacerea cu scroafe, noua societate atrăgând 300.000 euro de la acţionari. Ulterior, Dogariu este amăgit că se vor atrage fonduri europene pentru dezvoltarea proiectului, numai că, în realitate, nu se întâmpla nimic.

"La un moment dat mi s-au părut că sunt doar poveşti. Târziu, la o adunare generală a acţionarilor, în 2011, domnul Lungu a recunoscut că din 2007 o mare parte din fondul nostru a fost dirijat către o altă societate unde dânsul şi Adrian Rădulescu erau acţionari – Abator Muntean SA. Era vorba de 209.000 de euro. Această firmă nu avea nimic cu interesele Genetica Suin SA. Niciunul dintre acţionari nu a ştiut că Lungu a scos aceşti bani din societate fără aprobarea AGA", a mai povestit Dogariu.

Citeste si: CORNELIU VADIM TUDOR îl pune la zid pe TRAIAN BĂSESCU: "A omorât oameni, i-a determinat să se sinucidă"

Banii au fost folosiţi ca garanţie pentru un contract încheiat între BCR şi Abator Muntean. Ulterior împrumutului, "suspectul Rădulescu Adrian a procedat la achitarea datoriilor S.C. Abator Muntean şi începerea demersurilor necesare pentru schimbarea formei juridice din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni".

Ulterior, Abator Muntean SA a fost băgată în insolvenţă. În 2011, după ce a aflat că banii săi şi ai altor acţionari au ajuns în altă parte, Dogariu a făcut plângere penala împotriva lui Rădulescu, Lungu si Teodoru, procurorii dând clasare după clasare şi dipunând neînceperea urmăririi penale. În luna august 2015, Judecătoria Sector 2 Bucureşti a desfiinţat două ordonanţe ale procurorilor şi a dispus trimiterea cauzei procurorului în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimaţii Lungu G. Mihai şi Rădulescu Adrian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, şi faţă de intimatul Teodoru Nicolae Eugen, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la înşelăciune, soluţia fiind definitivă.

În replică, Adrian Rădulescu a declarat, la Antena 3, că nu a făcut niciodată parte din acţinariatul acelei firme. "S-a dat NUP de către procuror, iar acum a făcut contestaţie la acel NUP. Nu ştiu de ce a făcut reclamaţie şi pentru mine, pentru că nu am vorbit niciodată cu el", a declarat Rădulescu. Ulterior, acesta a recunoscut că semnătura sa a apărut pe documentul de împrumut. "Am discutat la telefon rugându-mă să intervin să i se dea banii înapoi", a mai precizat fostul consilier al lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ