Agentul electoral Băsescu a dat startul: Udrea candidează la președinție

| 07 mai, 2014

Campania electorală declarată suspendată de Victor Ponta și miniștrii săi, pe motiv de calamități naturale, ar trebui reluată în formă unificată: europarlamentare + prezidențiale. Sigur, campania pentru prezidențiale teoretic începe în octombrie și durează o lună.

Teoretic, pentru că startul campaniei pentru Cotroceni, care ar fi trebuit să debuteze pe 16-17 octombrie, a fost dat de președintele Traian Băsescu chiar în aceste zile, invitat la Gândul Live.

Abia acuzat de încălcarea flagrantă a Constituției în scandalul tricoului PMP, Traian Băsescu sfidează întreaga națiune recidivând într-un patetic elogiu la adresa nelipsitei Elena Udrea, căreia președintele îi enumeră calitățile.

Blonda de la PMP este cea mai potrivită pentru poziția de președinte al României, conform lui Băsescu, pentru că are Mercedes, casă și calități morale. Despre acestea din urmă să menționăm doar că Traian Băsescu le lasă nespecificate, în coadă de pește. Să mai adăugăm și detaliul important că președintele s-a mulțumit să enumere doar elementele averii cu care Elena Udrea a venit în politică, nu și pe acelea cu care se laudă în prezent.

Conform criticilor la adresa fostei șefe a cancelariei prezidențiale, ajunsă ulterior ministru în guvernul Boc, averea acesteia a crescut considerabil în cei zece ani de politică, un detaliu peste care Traian Băsescu, galant, trece prea ușor. Meritul maxim al Elenei Udrea pare să fie în ochiul președintelui faptul că aceasta nu-i este datoare ”unuia ca Voiculescu sau baronilor”.

Așa o fi, dar Băsescu iarăși uită să menționeze datoria evidentă pe care Elena Udrea o are în schimb față de fostul soț, Dorin Cocoș, ale cărui afaceri au prosperat exact în perioada ascensiunii politice a soției.

Orice controversă la adresa Elenei Udrea, Băsescu o taie din rever, de la început: „Calităţi morale ştiu sigur că are, este un om cinstit, nu ştiu să fi luat bani.” Oricât de comod s-ar dovedi interlocutorul său, blândul Claudiu Pândaru, președintele nu vrea pesemne în ruptul capului să riște vreo referire incomodă nici la ancheta DNA în care Nelu Iordache a amintit oareșice conturi de prin Dubai, nici la cealaltă anchetă DNA, redeschisă recent, despre sifonarea banilor MDRT în cadrul festiv al Galei Bute.

Dacă n-ar fi mult PR deghizat în interviu, discuția de la Gândul ar putea să degenereze urât pentru președinte fie și numai pe tema sifonării banilor de la Mediu către comuna Nana, prin bunăvoința aceleiași Elena Udrea, posesoarea calităților morale văzute doar de ochiul prezidențial.

Dar, să revenim, miza discuției, pentru care Traian Băsescu s-a trambalat până în studioul Gândul, este acest anunț important: Elena Udrea candidează pentru președinție.

Mai mult, Traian Băsescu ține morțiș să anunțe întreaga națiune că Udrea este cea mai bună și, ca atare, el însuși o va vota. Ca să nu mai avem discuții și să aibă și adversarii președintelui un subiect suplimentar de nervi, că s-or fi plictisit să-l tot reclame pe Băsescu la CCR doar pentru tricoul acela anticonstituțional.

Traian Băsescu le dovedește acestora, dar și întregului electorat, că indiferent ce scandal avem pe tapet, mereu se poate și mai rău...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ