Este Crin nostalgic după începuturile USL?

| 06 mai, 2014

Pe de o parte, Crin Antonescu atacă la Tribunal folosirea numelui USL, iar pe de altă parte, liberalul pare a fi nostalgic după începuturile celui mai mare proiect politic al României postdecembriste.

Una caldă, una rece – aceasta pare a fi strategia lui Antonescu cu privire la foștii colegi de alianță și, implicit, la votanții și susținătorii USL. Urmărind această regulă, pe de o parte Antonescu atacă la Tribunal folosirea numelui USL, iar pe de altă parte, liberalul pare a fi nostalgic după începuturile celui mai mare proiect politic al României postdecembriste. Jucatul pe două fronturi îl ajută pe Crin să continue atacurile la adresa PSD, dar în același timp să încerce să controleze consecințele acestor agresiuni în rândul votanților USL.

Aflat la Tulcea, Antonescu s-a arătat melandolic după începuturile USL, după acea perioadă în care el și Victor Ponta aveau aceleași obiective, pentru că de atunci și până în acest moment, premierul și PSD au urmat aceeași direcție politică asumată în fața românilor, în vreme ce liberalul a ales să joace în echipa adversă. Antonescu a vorbit despre premier în termeni laudativi – “domnul Ponta e un om încă tânăr și inteligent fără îndoială” – ceea ce este o altă dovadă a cotei ridicate de ipocrizie liberalului pentru că în spatele acestor afirmații nu se află decât interesul imediat de a minimiza costurile electorale pe care el și PNL le vor plăti la vot din cauza ruperii USL. Practic, prin moderearea discursului, Antonescu încearcă să-i mai îmbuneze pe românii dezamăgiți de trădarea lui.

Referirile pozitive la adresa premierului Ponta, după ce în ultimile luni nu a făcut decât să-l atace în fel și chip, invocarea divinității în discursul de mobilizare a membrilor PNL nu sunt decât câteva tehnici folosite de către Antonescu pentru a se scuza în fața liberalilor pentru ruperea USL și ieșirea de la guvernare și în acest fel să-i determine să-l susțină în continuare în parcursul său politic. „Ne-a dat Dumnezeu șansa, conjunctura să putem face acest lucru cu puterile noastre. Putem să avem atâta forță încât să schimbăm chiar și PSD-ul, putem să avem atâta forță încât să schimbăm chiar și în România niște lucruri. Ce voiam să schimbăm? Exact lucrurile pe care le-am spus în fața a mii de oameni”.

În aceeași zi, Antonescu atacă la Tribunal folosirea termenului USL. Faptul că liberalul vrea să oprească folosirea numelui Uniunii Social Liberale demostrează că lui Crin ii este frică de furia românilor care mai cred în spiritul USL și care îi susțin pe continuatorii de drept ai celui mai mare proiect politic, respectiv Alianța PSD-UNPR-PC, români care îl vot taxa pe Crin atât pe 25 mai, cât și la prezidențialele din toamnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ