Americanii îi explică lui Crin sensul pactului de coabitare

| 10 mar, 2014

Putem spune că acolo unde Crin Antonescu a criticat şi răscriticat, fostul ambasador al SUA în România a lăudat. Fiindcă nu e puţin lucru ca, de la nivelul diplomaţiei americane, progresele înregistrate de ţara noastră ca urmare a pactului de coabitare să fie apreciate.

Deşi a abandonat guvernarea şi USL-ul, Crin Antonescu încasează încă perdafuri pentru comportamentul iresponsabil ca fost co-preşedinte al alianţei de guvernare. Aşa se face că însuşi Mark Gitenstein, fostul abmasadaor al SUA la Bucureşti, l-a lovit pe Crin Antonescu – ce-i drept, indirect – în moalele capului.

Că liderul PNL s-a manifestat drept unul dintre cei mai aprigi critici ai acordului de coabitare existent între preşedinte şi premier este deja de notorietate. Iată că fostul ambasador american mai aşază o cărămidă în cârca unui Crin Antonescu şi aşa cocârjat de presiunea unor gesturi pe care le va regreta în scurt timp. Ne referim, desigur, la extragerea PNL de la guvernare şi la demisia teatrală din fruntea Senatului.

"Cred că una dintre cele mai importante schimbări, care a avut loc când m-am retras şi de atunci încoace, este acordul de coabitare dintre preşedinte şi prim-ministru", a ţinut să puncteze Mark Gitenstein. Fostul ambasador a mai spus în cadrul emisunii “După 20 de ani” de la Pro TV că a contat faptul că Băsescu şi Ponta au ajuns la un consens în alegerea unor procurori competenţi, mai ales a procurorului-şef de la DNA.

Astfel, putem spune că acolo unde Crin Antonescu a criticat şi răscriticat, fostul ambasador al SUA în România a lăudat. Fiindcă nu e puţin lucru ca, de la nivelul diplomaţiei americane, progresele înregistrate de ţara noastră ca urmare a pactului de coabitare să fie apreciate.

Fără dar şi poate, acordul de coabitare a trecut prin încercări dificile, mai ales ca urmare a repetatelor forţări venite din partea lui Traian Băsescu. Doar că Victor Ponta a reuşit să depăşească cu tact provocările şi intrigile instrumentate de la Cotroceni, în numele stabilităţii instituţionale atât de necesară pentru bunul mers al României. Dacă premierul ar fi ridicat mănuşa şi ar fi răspuns la provocările preşedintelui, atunci Traian Băsescu ar fi avut motive suficiente să denunţe pactul. În schimb, şeful Executivului şi-a asumat poziţia responsabilă de a-şi îndeplini angajamentele pe care şi le-a luat faţă de români.

De la nivelul lui Crin Antonescu, aceste realităţi se văd altfel. Ele sunt deformate şi viciate de ambiţiile liderului liberal. Preşedintele PNL nu a fost capabil să renunţe la orgoliile personale, ci a încercat să capitalizeze electoral prin falisificarea adevărului. Astfel, Victor Ponta nu a semnat pactul de coabitare cu Traian Băsescu pentru că ar avea obiective politice comune, ci exclusiv în numele unei stabilităţi esenţiale pentru România.

În schimb, cel care deunăzi ne vorbea dimineaţa, la prânz şi seara despre aşa-zisa pactizare Ponta-Băsescu, a sărit gardul Cotroceniului unde planifică alături de şeful statului diverse stratageme pentru a ataca actuala guvernare. Dacă ceea ce face Crin Antonescu nu se numeşte fariseism, atunci ce este? Poate că mesajele lui Mark Gitenstein îi vor da de gândit, iar Crin Antonescu va înţelege, măcar în ceasul de pe urmă, cât de mult a greşit în relaţia cu Victor Ponta şi cu PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ