Antonescu: Atitudinea lui Tăriceanu - cea mai rușinoasă a unui fost președinte al PNL

| 10 mar, 2014

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că atitudinea senatorului independent Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la candidatura la șefia Senatului este "cea mai rușinoasă" a unui fost președinte al liberalilor, arătând că grupul senatorial al partidului va avea un candidat la conducerea acestui for.

"Dacă aceasta este alegerea lor, nu comentez alegerea altor grupuri. Eu sunt interesat de poziția PNL. (...) Foarte probabil PNL va avea un candidat nu atât pentru că nu ar ști că nu are o majoritate, evident, majoritatea este de partea cealaltă, pentru a face foarte limpede că dl Tăriceanu, care nu mai este de zile bune membru al PNL, este candidat PSD", a declarat Crin Antonescu, înainte de ședința grupului PNL din Senat.

În opinia sa, atitudinea lui Tăriceanu este "cea mai rușinoasă" a unui fost președinte al PNL.

"Din punctul meu de vedere nu mai merită comentarii, este probabil cea mai rușinoasă atitudine a unui fost președinte al PNL. PNL a avut mulți președinți, unii au murit în pușcăriile comuniste, alții au părăsit partidul, vezi Stoica, Stolojan, parcă totuși nu au fost în situația atât de jenantă încât să ajungă la mâna și la ușa PSD", a spus liderul liberalilor.

El a subliniat că nici Tăriceanu nu mai are nimic în comun cu PNL din această postură și nici PNL cu acesta.

Întrebat dacă această candidatură a lui Tăriceanu ar face parte din încercarea PSD de a destructura PNL, Antonescu a răspuns că ''este o încercare disperată'' și nu este prima.

''Știți că și atunci când se pregătea Guvernul Ponta III dl Ponta a spus public că așteaptă ca dl Tăriceanu să rupă ceva de la PNL, oferindu-i pentru asta și posturi în Guvernul respectiv. Nu s-a reușit atunci. Se încearcă acum. Probabil se va încerca în continuare, pentru că la învestirea Guvernului Ponta III s-a intrat pe această logică de construire și întreținere de majorități împotriva votului dat de electorat", a precizat acesta.

Liderul liberalilor a mai spus că și numărul de 11 parlamentari care ar fi votat Guvernul Ponta III face parte din aceeași încercare a PSD de a destructura PNL.

În opinia sa, afirmația lui Tăriceanu privind refacerea USL este "o încercare de a scuza situația jenantă" privind candidatura acestuia la șefia Senatului.

"Evident că nu se poate pune problema de așa ceva. Dacă PSD și dl Tăriceanu, persoană fizică, doresc să întemeieze o chestiune care să se numească într-un fel asta se poate", a adăugat el.

De asemenea, Antonescu a spus că nu vor fi luate măsuri împotriva liberalilor care îl vor vota pe Tăriceanu la șefia Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ