Antonescu: Deputații liberali vor vota pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Chițoiu

| 11 mar, 2014

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat marți că deputații liberali vor vota în Comisia juridică și în plenul Camerei în favoarea începerii urmăririi penale a deputatului liberal Daniel Chițoiu.

"Urgent acum pentru că se discută în comisie și în plen era poziția PNL față de cererea de încuviințare a urmăririi penale care știți că s-a făcut. Vom adopta o poziție consecventă, pe care am adoptat-o și în cazul altor solicitări de acest sens. Suntem pentru separația puterilor în stat. Vom da un vot care să nu obstrucționeze sau să nu fie suspectat în vreun fel că obstrucționează posibilitatea organelor de anchetă de a-și desfășura activitatea. În același timp tot în spiritul separației puterilor în stat avem semne de întrebare de principiu foarte serioase față de o cercetare care se desfășoară în legătură cu un act normativ, că este vorba de un proiect de lege sau că este vorba de o Ordonanță de Urgență. Sigur că nu avem toate elementele, dar vom urmări cu foarte multă atenție acest lucru", a spus Antonescu, după ședința grupurilor parlamentare ale PNL.

El a subliniat că liberalii vor vota în favoarea începerii urmăririi penale a fostului ministru Daniel Chițoiu.

"Votul nostru este un vot consecvent cu alte voturi pe care le-am dat. Vom vota în favoarea încuviințării pentru ca cercetarea să se poată desfășura și cu atenție foarte mare pentru ca să nu ajungem nici în situația în care organele de anchetă — Parchet, DNA — să fie blocate de Parlament în activitatea lor, dar nici să fim în situația în care DNA sau Parchetul să facă legi atâta vreme cât regimul legilor este altul, cât puterea care legiferează în România este Parlamentul, în cazul OUG sub controlul Parlamentului Guvernul si controlul lor de legalitate și de constituționalitate pe alte filiere", a spus liderul PNL.

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis la sfârșitul lunii februarie Camerei Deputaților cererea DNA prin care se solicită aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva deputatului PNL Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanțelor Publice, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2013, Daniel Chițoiu a inițiat adoptarea unei ordonanțe de urgență al cărei scop exclusiv era sprijinirea grupului infracțional constituit pentru a favoriza interesele Carpatica Asig, în lipsa unei urgențe reale și cu eludarea procedurii prealabile reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 561/2009.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ