Antonescu: Dacă îi permite legea şi sunt condiţiile juridice, Mircea Diaconu va candida la PE

| 11 mar, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că în situaţia în care "condiţiile juridice" şi legea îi vor permite vicepreşedintelui PNL Mircea Diaconu să candideze la europarlamentare din partea PNL, acesta o va face.

Antonescu a fost întrebat dacă susţine varianta unei candidaturi a lui Diaconu la europarlamentare pe lista PNL.

"Evident că eu am toată preţuirea pentru Mircea Diaconu din toate punctele de vedere, este o chestiune de natură juridică. Dacă suntem în condiţii juridice care să nu poată fi puse în discuţie, cu alte cuvinte dacă legea îi permite lui Mircea Diaconu să candideze, va candida, dacă nu, nu", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mai fost întrebat dacă este vorba despre un risc pe care PNL să şi-l asume în cazul susţinerii lui Diaconu la europarlamentare, în eventualitatea invalidării candidaturii acestuia.

"Astea sunt chestiuni de calendar, evident că nimeni nu-şi permite, eu cu atât mai puţin, să asume riscuri pentru lista întregului partid, sau pentru întregul partid", a mai spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a făcut această declaraţie înaintea şedinţei BPN al PNL în care urmează să fie definitivată lista candidaţilor partidului pentru PE.

Biroul Electoral Central i-a transmis lui Mircea Diaconu, vicepreşedinte al PNL, că nu-i poate răspunde la întrebarea adresată cu privire la o posibilă candidatură la alegerile europarlamentare, în condiţiile în care ÎCCJ a constatat în 2012 că a fost incompatibil.

Diaconu a înaintat BEC o solicitare în care cerea ca Biroul să-i comunice dacă, în principiu, ar putea candida la alegerile europarlamentare, în condiţiile în care a primit o sentinţă definitivă prin care a fost constatată incompatibilitatea sa.

"În legislatura 2008 - 2012, întreruptă prin demisie în 2012 în urma unui raport ANI pentru incompatibilitate rămas definitiv în 2012, printr-o hotărâre care admite raportul, dar stabileşte buna mea credinţă şi nevinovăţia mea, incompatibilitatea survenind în urma unei hotărâri a Senatului care a stabilit că pot exercita funcţia de director al Teatrului C.I. Nottara pe timpul mandatului de senator, vă rog să analizaţi şi să-mi spuneţi dacă, în principiu, pot candida pentru un post de europarlamentar, în condiţiile în care hotărârea judecătorească nu impune nicio sancţiuni suplimentară sau restrângere de drepturi. Ştiu, domnule preşedinte, că cererea mea e neobişnuită, dar aş vrea să ştiu dinainte ca să nu existe complicaţii după depunerea dosarului", preciza Diaconu în adresa înaintată preşedintelui BEC, anexând hotărârea ÎCCJ în cazul său.

În urma şedinţei BEC, vicepreşedintelui PNL i s-a comunicat faptul că "aspectele sesizate nu se circumscriu atribuţiilor Biroului Electoral Central", conform legislaţiei electorale privind alegerile europarlamentare.

În şedinţa BPN al PNL de marţi va fi analizată posibilitatea susţinerii lui Mircea Diaconu pentru un post eligibil pe lista pentru europarlamentare, existând o serie de reticenţe privind situaţia sa juridică ce ar putea duce la o posibilă invalidare a candidaturii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ