Tăriceanu, NEMULŢUMIT de biroul preluat de la Antonescu

| 11 mar, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat, marţi, ziariştilor, biroul pe care l-a preluat, mărturisind că nu îi place acest birou şi că are o problemă, ca inginer constructor, cu calitatea clădirii Parlamentului, care lasă de dorit, urmând să solicite să se facă reparaţii urgente.

Tăriceanu le-a prezentat ziariştilor biroul pe care l-a preluat, odată cu şefia acestei Camere, de la fostul preşedinte Crin Antonescu. El a ţinut să menţioneze că, discutând despre Casa Poporului, este o clădire total nefuncţională.

"Este o clădire care se dorea, în perioada comunistă, să reflecte realizările regimului, avea un scop propagandistic extraordinar", a arătat Tăriceanu.

Despre arhitectura clădirii, noul preşedinte al Senatului a afirmat că este vorba de un stil neoclasic, "complet nefiresc pentru sfârşitul secolului XX, când deja era o arhitectură modernă, funcţională" şi că stilul nu este concordant cu arhitectura şi stilul zilelor noastre.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut referire şi la dimensiunile clădirii, care fac ca şi costurile de întreţinere ale acesteia să fie foarte mari. "Funcţionăm în ea, nu avem altă clădire, la începutul anilor '90, nu ştiu dacă vă amintiţi, erau tot felul de sugestii ce să se întâmple cu această clădire. Dărâmarea ei era prea costisitoare", a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a observat şi faptul că întreaga clădire este nefuncţională, deşi găzduieşte mult mai multe instituţii şi s-a găsit o utilizare cât de cât eficientă a acestui spaţiu imens.

"Numai strict cheltuielile cu întreţinerea clădirii, aşa cum este, nu sunt acoperite an de an şi de aceea clădirea este pe alocuri într-un stadiu de degradare avansat, care pe mine, personal, mă deranjează", a continuat el.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat cu acest prilej că va solicita serviciilor Senatului ca împreună cu cele ale Camerei să facă un plan urgent de reparaţii pentru această clădire care are deja 25 de ani şi, dacă nu se fac aceste lucrări, se va degrada şi mai mult. El a adăugat că îl deranjează starea acestei clădiri tocmai din calitatea sa de inginer constructor şi de aceea nu poate fi indiferent la aceste aspecte.

Preşedintele Senatului a arătat că nu ştie dacă există fonduri în buget pentru aceste reparaţii, fiind treaba Secretarului General, dar că "îi atrage atenţia că este o obligaţie din partea instituţiilor găzduite în această clădire să aloce fonduri pentru a pune lucrurile la punct".

Întrebat dacă există ceva ce îi place la biroul pe care l-a preluat de la fostul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu, Tăriceanu a răspuns: "Nu. Nimic" şi a menţionat că nu a adus nimic în birou, doar iPad-ul.

Despre relaţia instituţională pe care o va avea cu şeful statului, Traian Băsescu, Tăriceanu a afirmat că aceasta este defnită clar de Constituţie şi de legile în vigoare şi nu are nimic în plus de adăugat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ