Antonescu, înfrânt în PNL

| 17 feb, 2014

Toate indicile trădează o poveste cusută cu aţă albă, nefirească, pe care şeful Senatului a gestionat-o cu bâlbâială, rămâne de văzut cât a fost premeditare și cât s-a improvizat pe parcurs.

Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la partid; expresia este definitorie pentru acţiunile lui Crin Antonescu din ultimele două săptămâni. Încărcat după câteva zile de odihnă petrecute la Bruxelles alături de soţie, coincidenţă sau nu în acelaşi interval în care şi Traian Băsescu a vizitat capitala Europei, liderul liberal a revenit mai decis ca niciodată să parieze toată agoniseala partidului pe ruperea USL, mai pe șleau pentru satisfacerea proprilor ambiţii cu tentă maladivă.

Criza de astăzi este consecinţa încercării preşedintelui liberal de a-şi consolida puterea în interiorul formaţiunii. Din acest punct a plecat Crin, încercând să împuşte doi iepuri - izolarea grupării Dan Radu Ruşanu, Daniel Chiţoiu, Radu Stroe, Călin Popescu Tăriceanu simultan cu reechilibrarea PNL pe plan imagologic în interiorul cabinetului Victor Ponta. Prost sfătuit şeful Senatului a deschis ad-hoc două fronturi riscând totul pe calea atacului. Liderul PNL pare intrat într-o criză de timp, îmboldit de la spate, îmbrăţişând o abordare rigidă de totul sau nimic.

După aceste coordonate s-a ghidat Crin şi în şedinţa de aseară de la sediul central al partidului, unde au participat toţi liderii importanți. Decis să ceară ieşirea de la guvernare, preşedintele liberal s-a agitat în van aproape cinci ore, riposta greilor din partid fiind destul de tăioasă, iar “mandatul ferm” primit de Crin este practic identic cu cel hotărât de formaţiune acum câteva zile. Liderii PNL au stabilit să nu accepte înfiinţarea celei de-a patra funcţii de vicepremier, în caz contrar partidul se retrage de la guvernare. Cristina Pocora ne-a comunicat la final nonşalant şi uşor bizar ceea ce și PSD-ul reclamă apăsat - respectarea înţelegerilor iniţiale din USL - “Crin Antonescu şi Klaus Iohannis au primit un mandat de fermitate, respectarea cu stricteţe a protocolului USL. PNL îşi doreşte să facă parte din guvern, să nu ne abatem de la protocolul semnat.”

Tabăra Crin - Iohannis a mai formulat o ciudăţenie şi anume să fie mai tranşanţi în actul guvernare. Şi unde e diferendul cu social-democrații? Întocmai acelaşi lucru l-au cerut şi liderii PSD, dublat de o solidaritate palpabilă. Şi nu sunt singurele dileme care gravitează în jurul preşedintelui PNL în ultima vreme. Echipa care îl susţine necondiţionat este slăbuţă din punct de vedere numeric şi calitativ. Când te bazezi pe suportul unor personaje controversate precum Aristotel Căncescu sau Marian Petrache, iar de partea cealaltă sunt oameni care au dus greul cum e cazul foştilor miniştrii Stroe sau Chiţoiu, evident ai o mare problema.

Toate indicile trădează o poveste cusută cu aţă albă, nefirească, pe care şeful Senatului a gestionat-o cu bâlbâială, rămâne de văzut cât a fost premeditare și cât s-a improvizat pe parcurs, care a produs reverberaţii negative în rândul electoratului liberal şi uselist. Ieşirea PNL de la guvernare în actualul context marchează începutul sfârşitului pentru Crin Antonescu în politica de anvergură, cât despre aspiraţiile sale prezidenţiale nici nu poate fi vorba. Seniorii formaţiunii sale au sesizat pericolul și îl sfătuiesc acelaşi lucru - dă-ți jos ochelarii de cal, astăzi guvernarea este mai importantă decât candidatura la preşedinţie!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 2014
cantautor
daca ala micu va ajunge vicepremier ,Antonescu pierde...
daca ala micu nu ajunge vicepremier ,Antonescu castiga..
asteptam finalul...
in ambele situatii ,USL pierde...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ