Blaga lovit sub centură: cum îl strecoară Iohannis pe Băsescu în noul PNL

| 23 iul, 2014

În curând va suna ceasul adevărului și pentru Vasile Blaga, nevoit cât de curând să repete greșelile lui Crin Antonescu, din care nu a învățat nimic. Dincolo de periodice accese de obediență față de fostul său șef de la Cotroceni, Vasile Blaga știe foarte bine că, o dată reintrat în raza de acțiune a lui Băsescu acesta se va răzbuna pentru lunga perioadă de indisciplină și sfidarea la adresa Elenei Udrea, pe care nu a lăsat-o să câștige șefia partidului.

Ori tocmai asta se pregătește Klaus Iohannis să facă, să-l readucă pe Traian Băsescu în poziție de conducere la cârma celor două partide reunite. Vasile Blaga, deci, va fi trădat de noul său aliat exact așa cum a fost trădat și naivul Antonescu, nevoit să constate chiar în aceste zile că vechile cumetrii din PNL nu mai funcționează și nici Delegația Permanentă nu mai este ce-a fost. Așa cum bate acum fostul șef liberal mărunt din buze pe la uși ferecate, lăsat pe dinafara noului construct politic, tot așa va face și Blaga, sau poate chiar mai rău.

Semnele trădării iminente a lui Iohannis s-au înmulțit și nu ne referim numai la faptul că PMP a început de ceva timp să se înfiltreze în PNL, acest cal troian perfect pentru a recâștiga reduta stăpânită de Blaga. La Timișoara se pare că întreaga filială locală a PMP a trecut la PNL, pe modelul transferului șefului PMP din sectorul 1 al Capitalei, Sergiu Diacomatu și dacă nici asta nu se cheamă fuziune pe șest, atunci nu știm cum s-ar putea numi... Dar semnul cel mai alarmant pe care Iohannis i l-a dat lui Blaga chiar aici în București, sub nasul tuturor, a fost includerea acelui paragraf otrăvit în statutul noului partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL. Conform acestuia toți foștii președinți ai celor două partide, deci inclusiv Traian Băsescu, sunt membrii de drept ai conducerii viitoarei formațiuni politice. Ori aceasta este deja trădarea pe față a lui Blaga, degeaba încearcă acum Iohannis să o dea cotită, vizibil enervat că acest detaliu a ieșit prea devreme la iveală.
La interpelarea senatorului PNL Marius Obreja, privitoare la riscul ca "în baza noului statut, care prevede ca toți foștii președinți ai celor două partide sunt, de drept, în conducerea noului partid, să ne trezim peste noapte coleg cu Băsescu!?"

Klaus Iohannis a tăcut plin de semnificație. În locul său Marian Voicu a încercat o eschivă, pretinzând că nu există acets risc din moment ce Traian Băsescu nu mai este în prezent membru al PDL. Ori aceasta este o gugumănie, cel puțin, lansată la derută și în total dispreț la adresa inteligenței interlocutorului, căci nimic nu-l împiedică pe Traian Băsescu, cunoscut pentru imprevizibilitatea și mișcările surprinzătoare, să se reînscrie în PDL, caz în care va discuta la per tu cu Vasile Blaga, din prezidiul noii formațiuni. Prin amabilitatea serviabilului Klaus Iohannis, omul trădărilor în serie...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ