Bombă pe piaţa media! Una din cele mai importante televiziuni din România şi-a cerut insolvenţa

| 10 aug, 14:45

Societatea care operează postul Prima TV, Prima Broadcasting Group, și-a cerut insolvența. Compania deţinută de omul de afaceri Cristian Burci a făcut această solicitare pe data de 6 august.

Instanța a stabilit termen pentru judecarea cauzei la data de 3 septembrie, potrivit datelor de Portalul Instanțelor de Judecată.

Compania solicită, de asemenea “cererea de suspendare provizorie a executarilor silite”.

Pe rolul Tribunalului București mai există o solicitare de intrare în insolvență pentru Prima Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing.  Cererea de insolvență vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar și cu trimiterea unor angajați în concediu din cauza situației delicate a canalului TV, scrie paginademedia.

Citeşte şi:  Probleme la Gândul.info: CTP şi-a dat demisia. Pleacă şi redactorul-şef

În ultimul an, mai multe vedete au părăsit postul deținut de Cristian Burci sau au încercat prin tribunal să își încaseze banii. Mihai Găinușă și-a întrerupt anul trecut emisiunea Cusurgiii și chiar a cerut insolvența Prima TV în instanță. A renunțat la cerere după ce a obținut o eșalonare a banilor.

Firma care produce Trăsniții – Grig Chiroiu Media Company – încearcă rpin instanță să își recupereze banii. Cererea a fost depusă deja la instanță, în luna iunie, și urmează să fie judecată.

Andreea Raicu a părăsit și ea Prima TV, fără a da însă detalii despre motivele plecării.

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR – ADA) are un proces deschis împotriva postului TV. Procesul are ca obiect “drepturi de autor și drepturi conexe”, fără a preciza suma exactă.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci mai deține și ziarele Adevărul și Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ