CNA loveşte cu amenzi URIAŞE posturile Prima TV, Antena 1 şi Kanal D

| 19 mar, 18:06

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amenzi-record pentru depășirile de publicitate la posturile Prima TV, Antena 1 și Kanal D. Prima TV a fost sancționată cu 200.000 de lei pentru depășiri de publicitate în 2014 de aproape 16 ore.

Constatând încălcări ale prevederilor art. 35 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare [“Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute; în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date”], Consiliul a decis să sancţioneze cu amendă, pentru depăşiri foarte mari ale duratelor orare alocate publicităţii, următoarele posturi de televiziune:

- Prima TV, amendă în cuantum de 200.000 de lei;

- Kanal D, amendă în cuantum de 100.000 de lei;

- Antena 1, amendă în cuantum de 100.000 de lei;


De asemenea, posturile, care în perioada monitorizată au avut depășiri ce au însumat mai mult de 5 minute față de limita legală admisă pentru inserțiile de publicitate la televiziune, au fost sancționate cu somații publice, respectiv România TV, TVR 1, Național TV, B1 TV și Realitatea TV, se arată în comunicatul CNA.

Propunerea a venit din partea Monicăi Gubernat, membru CNA.

Antena 1, Prima TV și Kanal D au fost campionii depășirilor în publicitate. Mai exact, în ultimele trei luni ale anului 2014 au avut depășiri uriașe ale timpului alocat publicității prin lege, de 12 minute pe fiecare oră, în cazul stațiilor comerciale.

Antena 1 a depășit timpul alocat publicității în octombrie de 1 oră și 19 minute, în noiembrie de 2 ore și 51 de minute, iar în decembrie de 1 oră și 50 de minute. Kanal D a avut depășiri de aproape șase ore în perioada septembrie – decembrie. Iar Prima TV, tot timp de patru luni, au depășit timpul alocat publicității cu  aproape 16 ore.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mar, 12:38
Gabrielinio Damoc
Ai abilitati in folosirea unui calculator si o retea de internet...? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei INTERESATI, cereti ''detalii'' la email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ