CARACATIŢA mafiei lui Marian Vanghelie! DAN DIACONESCU şi postul B1TV, în dosarul primarului Sectorului 5

| 07 iul, 17:49

Dan Diaconescu este și el prezent în dosarul Marian Vanghelie. Diaconescu era ”agent imobiliar”, el căutând case pentru primarul arestat.

Un martor le-a spus procurorilor care era relația dintre Vanghelie și Diaconescu.

”Cred că în 2011, Vanghelie Marian mi-a spus că s-a înţeles cu Dan Diaconescu să cumpere de la acesta o clădire de birouri, pe strada 11 Iunie, colţ cu B-dul Mărăşeşti, trimiţându-mă pe mine la sediul OTV din Militari, unde m-am întâlnit cu Dan Diaconescu şi am semnat contractul, pe suma de 2.400.000 euro. Această sumă nu a fost plătită, am încheiat un act adiţional de prelungire a termenului de plată, însă nu am plătit nici în noul termen. Vanghelie Marian a cunoscut faptul că nu facem această plată, dar nu a făcut vreun demers pentru efectuarea plăţii. Cred că în 2014, Dan Diaconescu a cedat creanţa din preţ lui Tarău de la Oradea, iar acesta a dobândit imobilul în urma unei executări silite.

La dispoziţiile lui Vanghelie Marian, transmise fie direct mie, fie prin Mircea, am scos din firmă, cu titlu de rambursare a creditărilor făcute de mine şi de doamnele Eftimie şi Dumitru, în mod repetat, diferite sume de bani, cred că în total până într-un 1.000.000 lei. Retragerile s-au făcut din conturile firmei de la BCR, banii cash îi duceam la birou, de unde erau luaţi de Mircea şi duşi lui Vanghelie Marian. Cred că în anul 2009, Vanghelie Marian mi-a dispus să merg cu Mircea în Vrancea, la sediul firmei VITICOM, deţinută de tatăl fostului ministru Dan Nica, de unde să cumpărăm, pe firma SC CALEX BUSINESS GRUP SRL, o cantitate mare de vin.

Citeste si: Declaraţia lui MIRCEA GEOANĂ împotriva lui MARIAN VANGHELIE

Din câte îmi amintesc, factura a fost de circa 700.000 lei. Vinul a fost adus în Bucureşti şi depozitat, după care am încercat să îl vindem către ECONOMAT SECTOR 5. În condiţiile în care preţul de achiziţie al vinului a fost unul destul de ridicat, acesta nu s-a vândut, iar ECONOMAT SECTOR 5 ni l-a restituit. În aceste condiţii, din dispoziţia lui Vanghelie Marian, am vândut vinul către SC PREMIER PALACE, firma lui Dumitru Marin. Acesta, spunând că nu poate să îl vândă, mi-a restituit o parte din vin, după o vreme, eu trebuind să îi restitui o sumă de vreo 125.000 lei. N-am făcut această plată, deoarece nu am primit dispoziţie în acest sens de la Vanghelie Marian şi nu puteam angaja o astfel de plată fără o dispoziţie expresă de la acesta.

După ce Dumitru Marin m-a dat în judecată, Vanghelie Marian mi-a spus să-i fac lui Dumitru Marin, pentru această sumă, un contract de publicitate, ca o compensare a datoriei. Cu privire la activitatea de intermediere a prestaţiilor artiştilor străin, la finalul lui 2012, Vanghelie Marian m-a chemat la biroul lui şi mi-a spus că stabilise cu Joey De Alvare’, agent, să aducă la Vanghelion 2013 artişti străini şi că a hotărât ca acest contracte să fie intermediate prin firma SC CALEX BUSINESS GRUP SRL, sens în care m-a trimis la biroul lui Joey De Alvare’.

Tot procurorii DNA spun cum primea B1 TV bani de la Vanghelie. Un martor a relatat următoarele:

”La data de 8 aprilie 2015, martorul Bodea Tiberiu, a dat o nouă declaraţie în cauză, din care redăm: „În continuarea declarației mele în fața organelor de anchetă, arăt faptul că: În anul 2012, la una din întrevederile cu Vanghelie Marian, mi s-a transmis de către acesta să mă deplasez la sediul B1 TV, pentru a încheia două contracte cu această televiziune, persoana fiind domnul Felix. După câteva zile, eu împreună cu Bogdan Georgescu de la Poliţia Locală sector 5 Bucureşti, am mers la sediul B1 TV, unde am luat cunoştinţă despre contractele ce urmau a fi încheiate, şi anume un contract între SC CALEX BUSINESS GRUP SRL şi B1 TV pentru difuzarea de clipuri publicitare pe panourile publicitare tip led aflate în proprietatea SC CALEX BUSINESS GRUP SRL şi un al doilea contract între B1 Tv şi CALEX, prin care B1 Tv difuza publicitate pentru eventualii clienţi ai SC CALEX BUSINESS GRUP SRL. Declar că nici eu şi nici altcineva din SC CALEX BUSINESS GRUP SRL nu am dus vreun suport optic care să conţină materiale publicitare pentru eventualii clienţi ai SC CALEX BUSINESS GRUP SRL, materiale care urmau a fi date pe post, la B1 TV, astfel că această televiziune nu a executat nimic din contract şi nici SC CALEX BUSINESS GRUP SRL, pentru B1 TV. Preţul contractelor a fost acelaşi pentru ambele contracte, echivalent cu o compensare. Părerea mea despre aceste contracte este că Vanghelie Marian s-a gândit ca pe viitor, să revândă, cu profit, eventualilor clienţi ai SC CALEX BUSINESS GRUP SRL timpul de emisie achiziţionat de SC CALEX BUSINESS GRUP SRL de la B1 TV, însă acest lucru nu s-a întâmplat.”, notează procurorii.

Citeste si: STENOGRAME incredibile! MARIAN VANGHELIE se lăuda că poate interveni la KLAUS IOHANNIS

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ