Cătălin Ivan: Antonescu s-a predat modelului Băsescu de a face politică

| 26 mar, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, consideră că preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a îndepărtat de "revoluţia bunului simţ", preluând modelul preşedintelui Traian Băsescu de a face politică.

Prin afirmaţiile sale referitoare la necesitatea implementării înainte de luna iulie a măsurilor de reducere a CAS şi de scutire de impozit a profitului reinvestit, Antonescu dovedeşte că 'nu este interesat de implementarea acestor măsuri importante pentru mediul privat, ci urmăreşte crearea unei teme artificiale, în contextul pentru alegerile europarlamentare', punctează Cătălin Ivan.

"Pe zi ce trece, Crin Antonescu se îndepărtează tot mai tare de revoluţia bunului-simţ, pe care a încercat-o retoric începând cu anul 2009. Zilele acestea, liderul PNL arată votanţilor USL că a renunţat la acel proiect, preluând discursul agresiv, mincinos şi şmecheresc marca Traian Băsescu. Domnul Antonescu este, astăzi, liderul unei contrarevoluţii a şmecheriei, de tip Băsescu. Altfel nu înţeleg de ce vorbeşte despre reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit din mai, deşi nimeni n-a vorbit niciodată de altă lună decât iulie. Niciodată, nici măcar miniştrii săi, când erau în Guvern. (...) Acţiunile preşedintelui PNL din ultima lună ne arată că s-a predat, cu arme şi bagaje, modelului Băsescu de a face politică", afirmă Ivan într-un comunicat de presă.

Ivan reaminteşte, totodată, că atâta vreme cât PNL a fost la guvernare, Crin Antonescu asumase că termenul calendaristic pentru reducerea CAS era 1 iulie.

'Toţi miniştrii săi vorbeau şi ei de 1 iulie, pentru că aceasta era data convenită cu toată lumea. Acum, la doar o lună de contrarevoluţie, dl. Antonescu încearcă un joc şmecheresc, cerând ca decizia să fie devansată pentru începutul lunii mai. (...) Crin Antonescu ştie că reducerea CAS şi scutirea de impozit a profitului reinvestit sunt două măsuri care vor fi luate de Guvern în 2014, dar iese şi le spune românilor că trebuie făcute în mai, nu în iulie! Rezolvă ceva cu acest joc? Nu, îi dă doar şansa unei ştiri, fără niciun beneficiu public. (...) Sunt acţiuni marca Traian Băsescu şi nimic mai mult', susţine Cătălin Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD adaugă că preşedintele PNL, dacă ar dori să facă politică responsabilă şi dacă ar vrea măsuri pentru mediul privat românesc, 'atunci să înceapă prin a fi domnia sa decent şi responsabil în ieşirile publice, altfel, nu cred că după 10 ani cu originalul în funcţie la Cotroceni, românii vor dori o secundă în plus cu copia mai palidă a domnului Băsescu'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ