Cazanciuc: Suprapopularea penitenciarelor reprezintă un risc de radicalizare pe care Europa nu şi-l poate permite

| 19 oct, 19:05

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a pledat, luni, într-o conferinţă la Bruxelles, pentru necesitatea identificării de fonduri europene necesare consolidării infrastructurii penitenciare, atrăgând atenţia că suprapopularea acestora reprezintă un risc de radicalizare pe care Europa nu şi-l poate permite, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MJ, Robert Cazanciuc a participat luni, la Bruxelles, la lucrările Conferinţei cu tema "Răspunsul justiţiei penale la radicalizare", organizată de Vera Jurova - comisar pentru justiţie, egalitate şi protecţia consumatorilor, împreună cu Felix Braz - ministrul justiţiei din Luxemburg, stat care deţine preşedinţia Consiliului UE.

Comunicatul menţionează că la conferinţă au participat miniştri ai justiţiei din 18 state membre UE. 

"România nu se confruntă, încă, cu problema radicalizării, dar nu suntem aici pentru a ne limita acţiunea la cadrul naţional, ci de a găsi soluţii la nivel european", a subliniat oficialul român. 

El a reiterat necesitatea identificării de fonduri europene pentru consolidarea infrastructurii penitenciare, aşa cum s-a solicitat prin scrisoarea comună a celor 12 miniştri, transmisă în martie, primului vicepreşedinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans, la iniţiativa miniştrilor din România şi Italia. 

"Dincolo de dificultăţile financiare prin care ţările noastre pot trece la un moment dat, demersul celor 12 state are la bază în primul rând nevoia de solidaritate pentru un proiect cu consecinţe pozitive la nivel european, dificil de promovat în plan naţional ca proiect prioritar pe agenda publică, atunci când ai de construit şcoli, spitale sau autostrăzi. Nu am vrea ca semenii noştri să plătească preţul suprem pentru a înţelege că suprapopularea penitenciarelor reprezintă un risc de radicalizare pe care Europa nu şi-l poate permite", a afirmat Cazanciuc, citat în comunicatul de presă. 

MJ mai precizează că ministrul luxemburghez a anunţat că discuţiile antamate la această conferinţă vor fi continuate la Consiliul JAI din luna decembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ