Ce vești bune aduce MEN profesorilor la început de an școlar

| 09 sep, 2014

Profesorii vor putea avea în curând mai mulți bani pentru a cumpăra cărți și materiale școlare sau pentru a merge la conferințe sau programe de formare profesională, grație reintroducerii unui program de sprijin de 150 de euro ca sumă forfetară.

Mai mult, odată cu începerea noului an școlar 20140-2015, elevii din ciclul primar vor beneficia de noi materii opționale, odată cu creșterea numărului de opționale pentru tinerii de toate vârstele. Astfel, noile planuri cadru și programele aprobate au în vedere diversificarea materiilor pe care elevii le pot studia, pentru a li se oferi mai multe oportunități de orientare academică sau profesională.

De exemplu, unul dintre noile materiale care urmează să fie lansate este “Istoria recentă a României. Pachet educațional pentru cursul opțional de Istorie recentă a României”, care are ca obiectiv îmbunătățire a ofertei educaționale la nivel național și creșterea calității în sistemul de învățământ.

Iar în privința noilor manuale școlare, în maxim 10 zile elevii din clasele I si II vor putea beneficia de acestea, după ce va veni decizia Consiliului Național pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Contestațiile au fost depuse de editorii cărora nu le convine că nu-și mai pot realiza profiturile obscene pe care le obțineau pe vremea lui Daniel Funeriu și că nu mai pot dicta asupra manualelor care vor fi pe băncile școlarilor.

Această lipsă de responsabilitate din partea editorilor este o dovadă clară că interesele elevilor sunt subordonate intereselor comerciale de către vânzătorii de cărți. Dar această piedică nu este una de nedepășit, iar modernizarea și îmbunătățirea procesului de învățământ va continua într-un ritm constant și sigur.

Așadar, începutul anului școlar vine cu vești bune atât pentru elevi, cât și pentru profesori. În 2014 unul dintre proiectele cele mai importante în care MEN a fost implicat este cel al asigurării copiilor din mediul rural cu microbuze școlare, menite să ușureze transportul acestora de acasă la unitățile de învățământ și înapoi.

După un an 2013 tensionat din cauza înșelătoriilor puse la cale de transportatori, este o gură de aer proaspăt să vedem că peste 1.200 de localități din România și peste 50 din Republica Moldova vor avea parte de alternative pentru a asigura naveta copiilor.

Citeşte şi: SURPRIZĂ pentru elevii iubitori de manele. Ministerul Educaţiei le pregăteşte 5 minute de muzica clasică pe zi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ