Comisia Juridică cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul interdicţiei lui Sebastian Ghiţă

| 29 iun, 15:57

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat luni un punct de vedere în care sugerează Biroului Permanent să sesizeze urtea Constituţională în cazul interzicerii de către DNA a exercitării funcției de deputat de către Sebastian Ghiță. Împotriva acestui punct de vedere a fost exprimat un singur vot.

Deputatul UDMR Mate Andras a propus posibilitatea sesizării și a CSM, pentru se analiza dacă a existat o abatere disciplinară a "cuiva", însă în cele din urmă s-a propus doar posibilitatea sesizării CCR.

"Întrebarea e dacă există în opinia Comisiei un conflict de natură instituțională între puterile statului — între puterea Legislativă și în asemenea caz, fiind vorba de Ministerul Public, este vorba de puterea Executivă, nu puterea Judecătorească. Dacă există, o dată pe latura constituțională trebuie sesizată CCR să ia o decizie. Ar trebui ca Biroul Permanent să sesizeze CSM pentru că există în opinia mea o altă abatere disciplinară din partea cuiva, pentru ca în exercitarea unui mandat nu poți interveni. Și mă întreb dacă nu cumva există și o latură penală a acestei situații", a spus deputatul UDMR.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță le-a solicită parlamentarilor, printr-o scrisoare, să reacționeze la decizia DNA în cazul său privind interzicerea exercitării funcției de ales, susținând că aceasta i se pare o decizie "extrem de gravă, neconstituțională și cu potențiale repercursiuni asupra democrației în România".

Citeşte şi: SEBASTIAN GHIŢĂ, veşti bune din partea DNA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ