CONSILIERUL PERSONAL al lui Sorin Oprescu, trimis în judecată. Ce ACUZAŢII i se aduc

| 26 iun, 13:18

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Solomon Wigler, consilier personal al primarului Capitalei, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

 

Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de acesta în legătură cu pretinderea şi primirea sumei de 25.000 euro de la martorul denunţător, pe care l-a asigurat că ar avea influenţă asupra primarului general al municipiului Bucureşti, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire necesare unei soluţii de trafic (sens giratoriu), pentru două supermarketuri, precum şi în legătură cu alte aspecte, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Solomon Wigler a pretins, în mai multe rânduri, suma de 230.000 euro şi a primit, în mai multe tranşe, suma de 179.000 euro de la o persoană, martor denunţător, pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul Consiliului General, lăsând să se creadă că are influenţă asupra acestora, în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâre.

Procurorii susţin că aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri pe raza municipiului Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria Capitalei.

DNA precizează că Solomon Wigler a primit suma totală de 179.000 euro, în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective.

"În acelaşi scop, în 28 mai, denunţătorul s-a întâlnit cu Wigler în biroul acestuia din urmă aflat în sediul primăriei, ocazie cu care acesta l-a asigurat că, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din ziua respectivă, au fost aprobate atât proiectul de hotărâre privind acceptarea donaţiei aferente unuia dintre proiecte, cât şi PUZ - ul pentru unul dintre supermarketuri. În acest context,Wigler a convenit cu martorul denunţător ca, în 3 iunie, să-i remită suma de 25.000 euro, urmând ca diferenţa până la 51.000 euro să o aducă în săptămâna 8 - 12 iunie", se arată în comunicat.

În 3 iunie, Solomon Wigler a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea suma de 25.000 euro în scopul menţionat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura arestului preventiv şi măsurile asigurătorii dispuse faţă de inculpat.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ