Cum comentează CTP demisia lu Titus Corlăţean

| 10 noi, 2014

Editorialistul Gândul.info a scris că demisia lui Titus Corlăţean nu rezolvă problema votului din diaspora, din contră, va complica şi mai tare lucrurile.

Cristian Tudor Popescu a comentat anunţul lui Titus Corlăţean că renunţă la postul de ministru de Externe înaintea turului al doilea al alegerilor, spunând că lucrurile vor fi şi mai complicate duminică.

"Evacuarea lui (Titus Corlăţean - n.r.) nu rezolvă nimic, dimpotrivă, în legătură cu asigurarea posibilităţii de a vota duminică pentru cetăţenii români din străinătate.

CTP scrie că sondajele de opinie nu sunt atât de favorabile lui Victor Ponta şi că atmosfera de nesiguranţă se simte.

"Singura semnificaţie a acestei dări afară este frica. Sub zâmbetul de elev pervers până-n măduva oaselor al lui V. Ponta, se umflă frica.

Nu e nicidecum atât de sigur că va câştiga duminică pe cât vrea să pară. Diferenţa estimată pentru turul 2 între el şi adversar,  aşa cum apare în sondaje necoafate, ţinute la sertar de echipa lui Ponta, e probabil mult mai mică decât cea trâmbiţată.

Altfel, puţin i-ar fi păsat cinicului arogant V. Ponta de manifestaţiile ostile din ţară şi din străinătate. N-ar fi îngăduit acest semn de slăbiciune, de pas înapoi din partea unui membru  important al camarilei sale.

Şi e posibil ca marile cancelarii să-i fi transmis şi ele lui V. Ponta că a-ţi bate joc de cetăţenii români din Diaspora, aşa cum nu o face niciun guvern occidental, este inacceptabil.

Justificarea lui Corlăţean, cum că nu există bază juridică pentru înfiinţarea de noi secţii, e o diversiune groasă. Nu trebuie să existe nicio lege care să împiedice exercitarea dreptului constituţional fundamental al cetăţeanului la vot. O ordonanţă de urgenţă a guvernului poate crea pe loc cadrul juridic pentru respectarea Constituţiei.

Orice va face acum V. Ponta nu va micşora valul de furie pe care el însuşi, vorbind despre „agitatorii cu pancarte şi autobuze”, care ar fi creat „înghesuială” la votul din străinătate ca să fie filmaţi, l-a ridicat."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ