Cum îi ajută Guvernul pe absolvenți să capete experiență în câmpul muncii

| 01 oct, 2014

Peste 100.000 de studenți din România vor beneficia direct de această inițiativă a Guvernului, urmând să primească bani de practică. Totodată, banii vor fi direcționați și către angajatori, dar și către universități.

 

Vești bune vin din nou dinspre Guvern. Executivul continuă seria de măsuri menite a integra mai ușor tinerii pe piața muncii. Peste 100.000 de studenţi vor primi în acest an universitar bani de la stat pentru a face practică la companii, care, la rândul lor, vor putea deconta salariile angajaţilor care îi pregătesc. Declarația a fost făcută de ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Cercetare Tehnologică, Mihnea Costoiu, la finalul festivităţilor de deschidere a anului universitar la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

“Anul acesta vom investi în mod special bani pentru a finanţa practica studenţilor la operatori economici. Nu doar finanţăm o practică pentru ca studenţii să-şi desfăşoare activitatea într-un laborator, ci să-şi desfăşoare activitatea practică la un operator economic, la o firmă, la o companie, fie ea mică sau mijlocie, dar în acelaşi timp investind bani şi în companie. Adică oferim companiei şansa să deconteze, să plătească salariile unor angajaţi, care să lucreze, să investească timp în studenţi, care să le arate studenţilor ce înseamnă un utilaj, un echipament, un know-how, un serviciu şi aşa mai departe”, a afirmat ministrul Costoiu.

Astfel, peste 100.000 de studenți din România vor beneficia direct de această inițiativă a Guvernului, urmând să primească bani de practică. Totodată, banii vor fi direcționați și către angajatori, dar și către universități.

În opinia lui Costoiu, practica se dovește a fi extrem de importantă deoarece în perioada acesteia se cimentează legăturile între student şi angajator.

“Angajatorul îl cunoaşte pe student, ştie care îi sunt capacităţile, îl îndrumă către o anumită direcţie, iar, la finalizarea unor perioade de practică din fiecare an, de trei ani, patru, depinde de specializare, tânărul poate să fie preluat imediat de către companie”, a mai adăugat ministrul Cercetării.

Încercarea Guvernului de a apropia universitățile de piața muncii nu poate fi decât una lăudabilă, în condițiile în care Executivul denotă consecvență și coerență în găsirea de soluții pentru o problemă atât de sensibilă astăzi în Uniunea Europeană, respectiv combaterea șomajului în rândul tinerilor. Pe lângă proiectele Garanţii pentru tineri” şi „Investiţia în tineri, investiţia în viitorul nostru!” – aflate în prezent în derulare, Executivul mai are în vedere de asemenea crearea a 70.000 de locuri de muncă pentru tineri.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ