Dragnea, despre ancheta de la ANRE: Sper să meargă în profunzime

| 06 iun, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că ancheta de la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Domeniul Energiei este una 'extrem de importantă', exprimându-şi speranţa că aceasta va merge în 'profunzime'.

"Eu sper ca ancheta să meargă în profunzime, pentru că discutăm de facturile pe care le plătim şi noi ca şi consumatori casnici şi discutăm de facturile pe care le plătesc consumatorii din industrie şi sper ca acolo lucrurile să se limpezească. Din punctul meu de vedere, este o anchetă extrem de importantă, care se desfăşoară în domeniul energiei. Poate se poate extinde şi în alte domenii, poate în domeniul gazelor", a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus joi reţinerea vicepreşedintelui ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, pentru luare de mită, şi a unui director Enel, Florin Gugu, pentru dare de mită. În acelaşi dosar, a fost reţinut şi Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International, pentru complicitate la luare de mită.

Cei trei inculpaţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În 2013, suspectul Dumbrăveanu, vicepreşedinte ANRE şi membru al Comitetului de reglementare, a pretins şi a obţinut de la suspectul Gugu, în baza unei înţelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru SC ElectroAlfa International, al cărei asociat este suspectul Ciubotaru. Foloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuţie lucrări în valoare totală de peste 407.000 lei, în schimbul îndeplinirii de către Claudiu Dumbrăveanu a unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 2 şi 3 octombrie 2013 a unor intervenţii, în virtutea funcţiei, pentru avantajarea intereselor Enel, şi anume: micşorarea procentului de reducere a tarifelor de la -6% la -1,3%, majorarea unui spor de eficienţă de la 25% la 50% şi informarea Enel despre faptul că un control nu avea la bază o reclamaţie, ci era în programul anual de control', se arată într-un comunicat al DNA.

Tag-uri: ANRE, DNA, liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ