Ghiniohannis: mai mult samsar decât profesor

| 17 oct, 2014

Candidatul ACL habar nu are de Constituția României, nu cunoaște detalii esențiale din viața concetățenilor săi, cum ar fi salariul minim pe economie, dar ce este cel mai important, nici nu se dă consumă prea tare să recupereze aceste lipsuri.

Există Dumnezeu! E mare, atotputernic și are un simț al umorului ieșit din comun. Uneori veghează și unde nu te aștepți, cum ar fi prin mass media din România. Dar haideți să vă spun cum am ajuns la această concluzie. Mai țineți minte când se ruga Mihai Gâdea de Klaus Iohannis să accepte invitația Antenei 3, lansată chiar la vizita premierul Victor Ponta? Gâdea i-a promis marea cu sarea, s-a milogit aproape de candidatul ACL, i-a acceptat în avans fără niciun alt comentariu toate condițiile sale, inclusiv aceea de a vorbi neîntrerupt de nimeni, fără ca moderatorul să-i adreseze direct sau indirect fie și o simplă întrebare. Cu alte cuvinte, Mihai Gâdea s-a angajat să transforme prin convenție Antena 3 în Klaus TV pe durata vizitei candidatului ACL. Mai țineți minte cum a reacționat acesta? Vă spun eu: nicicum.

Primarul Sibiului n-a catadicsit să ridice mănușa aruncată de Victor Ponta, cum n-a binevoit să accepte nici platforma televizată oferită fără nicio regulă sau condișionare de Mihai Gâdea. Spuneam la acea dată pe obiectiv.info că distinsul candidat al ACL este capabil să se împuște în picior fără niciun ”ajutor” extern și că, din acest punct de vedere, cu Gâdea sau fără acesta în platou, prin simpla apariție pe sticlă Klausie e oricând capabil să se compromită plenar, începând în primul rând cu slaba stăpânire pe care o are asupra limbii române. Între un refugiat din Africa, care se pregătește să dea examenul de cetățenie și cel care dorește să ajungă președintele tuturor românilor, din punct de vedere al vocabularului și exprimării corecte abia dacă am putea distinge. Pe lângă acest detaliu, deja e clar: candidatul ACL habar nu are de Constituția României, nu cunoaște detalii esențiale din viața concetățenilor săi, cum ar fi salariul minim pe economie, dar ce este cel mai important, nici nu se dă consumă prea tare să recupereze aceste lipsuri.

Capacitatea sa de a-și compromite singur orice șanse și rezerve de credibilitate s-a verificat pe viu când acesta a acceptat să se ducă în platoul Gândul Live, pentru un interviu cu Claudiu Pândaru. Restul face deja parte din parte din partea antologică a istoriei contemporane a României. Întrebat ce le-ar transmite acelor profesori care au muncit dar nu au averea și cele șase case ale sale, Klausie a răspuns sec, metalic, ca un pluton de execuție: Ghinion! Rectificările bâlbâite ulterior cu disperare nici nu mai merită luate în considerație. Împușcătura prin care candidatul ACL s-a ologit singur și neajutat de nimeni a răsunat în toată societatea românească, din presă până în mass media.

Noi îi dăm în scris celui pe care de acum îl vom numi doar Ghiniohannis că dacă până acum mai exista o doză de imprevizibil în rezultatele votului din noimebrie, de acum această problemă s-a rezolvat. Dacă domnul candidat Ghiniohannis ar considera că este inutil să se mai obosească la secția de vot pentru a-și ștampila propriul nume, i-am spune că de acum nici nu greșește prea tare.

Ne pare rău de un singur lucru și anume acela că nu avem în România instrumentele de măsură dezvoltate în democrații mai avansate. Ar fi fost spectaculos de măsurat impactul imediat al declarației lui Ghiniohannis asupra procentelor proprii. În lipsa acestor instrumente nu putem decât să speculăm. Oare câți români s-au dezmeticit brusc și au decis că nu vor să trimită la Cotroceni pe cineva atât de prost încât vorbește gura fără el? Cinci, zece la sută? Dar oare câți s-au dezmeticit scârbiți și au decis să nu se rușineze încă un mandat cu un samsar la Cotroceni? Și oare câți au realizat că un profesor care, după atâția ani, nu stăpânește limba țării în care predă și nu simte compasiune față de concetățenii alături de care trăiește este doar un scamator?

În noiembrie nu vă mai obosiți la vot, dom' primar. N-a fost să fie... Ghinion!
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2014
Larisa
LOCURI DE MUNCA
Locuri de munca pentru toti! Oferta este deja un fenomen!
Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal!
Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor!
NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar,
lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Pentru detalii,
trimite ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ