După trădarea USL, primarii îi spun pa lui Iohannis

| 17 oct, 2014

La o lună și jumătate de la intrarea în vigoare a faimoasei Ordonanțe de Urgență 55, câteva sute de primari și consilieri locali și județeni au ales să părăsească ACL.

Conform ultimelor evaluări, 300 de primari și alte câteva sute de consilieri locali și județeni au ales să lase în urmă PDL sau PNL. Filiale întregi, precum cele de la Buzău, Giurgiu sau Iași, au părăsit cele două formațiuni, trecând în masă de partea PSD, UNPR sau PC. Printre primarii cei mai cunoscuți care au decis să lase în urmă tabăra condusă de Klaus Iohannis se numără Marius Stan, primarul Galațiului, și Daniel Drăgulin, edilul Călărașiului.

Citeşte şi: ORDONANŢA PRIMARILOR. DNA a început urmărirea penală pentru ordonanţa primarilor

Motivul? În administrația publică locală se ajunsese la o situație aberantă și profund anti-democratică, generată inițial de decizia PNL de a părăsi USL la îndemnul lui Crin Antonescu, care, orbit de putere, a crezut că va câștiga mai ușor alegerile prezidențiale din opoziție. Ulterior însă, fostul lider al PNL a fost mazilit de propria formațiune, iar locul său a fost luat de Klaus Iohannis, care a cimentat o alianță cu democrat-liberalii, cei împotriva cărora liberalii luptaseră din răsputeri în cadrul USL.

În mod firesc în aceste condiții, mulți dintre primarii și consilierii PNL, care fuseseră de altminteri aleși pe listele USL, nu au văzut cu ochi buni noua alianță impusă de liderii de la centru. Însă, până la adoptarea OUG 55 oamenii nu au avut pur și simplu ce să facă și cum să se opună deciziei dictatoriale a conducerii lui Klaus Iohannis. Odată însă ce ea a intrat în vigoare, oamenii au putut să își spună clar și răspicat punctul de vedere și să întoarcă spatele celor care au încercat să îi readucă la putere pe cei care le-au tăiat pensiile și salariile românilor.

De altminteri, conștienți fiind că OUG în discuție avea să pună capăt regimului de teroare pe care îl impuseseră aleșilor locali și că mulți dintre aleșii locali ai PDL și PNL se opun alianței dintre cele două partide, liderii ACL au încercat în fel și chip să blocheze intrarea în vigoare a acestei prevederi. Amenințările și încercările de intimidare nu au mai funcționat însă de această dată.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Ordonanţa lui Victor Ponta ne ajută să scăpăm de trădători

Ba dimpotrivă, mai mult i-au întărâtat pe aleșii locali, iar rezultatul s-a văzut după intrarea în vigoare a OUG 55. Pe parcursul celor 45 de zile în care aleșii locali au avut voie să își schimbe apartenența politică fără a se teme că își pierd mandatul, sute de primari și consilieri locali sau județeni au hotărât să părăsească formațiunea liberală, care, după alianța cu PDL și-a pierdut din substanță, devenind un instrument la îndemâna ambițiilor edilului de la Sibiu. Iar faptul că majoritatea celor care au părăsit PNL au făcut-o pentru a se înscrie în PSD, UNPR sau PC era o alegere absolut firească în condițiile în care cele trei formațiuni politice duc mai departe programul politic al USL. România își regăsește astfel prin gestul celor 300 de aleși locali echilibrul democratic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2014
Larisa
LOCURI DE MUNCA
Locuri de munca de seriozitate maxima! 
Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! Castigati garantat cel putin 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi.
Detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:  [email protected]
17 oct, 2014
picantautor
ce fericire pe tine Milogescule
...ramai singurul milog la intins mana la oranjgutani! Doar sa nu mori pana atunci, ca spaga in coliva n-are niciun Dumnezeu.
17 oct, 2014
flocirel cersetorescu
Auzi
...dar ia zi, tot doamna suporta cheltuielile? Esti si tu un telectoal ca Basconcsi (sic!), da mai mic...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ