Iohannis – cel mai nepregătit candidat pentru funcția de președinte din ultimii 25 de ani

| 15 noi, 2014

Românii sunt chemați duminica aceasta să decidă cine va fi președintele acestei țări pentru următorii cinci ani de zile.

Ceea ce, ținând cont de modul în care a decurs campania electorală, care a propus doar două confruntări prezidențiale, dar, în schimb, a fost dominată de dezbateri pe teme fără relevanță pentru funcția prezidențială, ar trebui să reprezinte o alegere dificil de făcut. Și totuși, lucrurile stau exact pe dos, ținând cont că unul dintre candidați s-a dovedit a fi, chiar și în condițiile atipice ale campaniei electorale de care am avut parte, complet nepotrivit cu profilul unui președinte.

Și aceasta pentru că, în timp ce Victor Ponta a venit în fața românilor cu un proiect prezidențial cât se poate de serios, fundamentat pe experiența acumulată în ultimii doi ani și jumătate ca premier, Klaus Iohannis nu a reușit să ofere decât lozinci, frumos șlefuite de către consultanți. Când a fost însă vorba să își expună în mod concret viziunea pentru România, Klaus Iohannis a dat chix complet.

De la incapacitatea de a explica care sunt resursele de finanțare pentru reducerile de taxe propuse și până la discursul anticorupție și privind independența justiției complet ipocrit, venit din partea unui lider politic care altminteri îi protejează pe condamnații pentru corupție din propriul partid și care el însuși are grave probleme de integritate, Klaus Iohannis s-a dovedit a fi ilustrarea perfectă a proverbului ”în afară-i vopsit gardul și înauntru-i leopardul”. Iar în acest sens, dezbaterea de la Realitatea TV a fost momentul care a spulberat efectiv mitul de corectitudine și seriozitate pe care candidatul ACL a încercat să îl construiască în jurul său, constituindu-se într-un adevărat apogeu de neclarități și erori flagrante. Multiplele greșeli pe care le-a făcut în ceea ce privește cunoașterea precederilor constituționale, sau afirmațiile eronate legate de pensii pe care le-a făcut în acea emisiune au dovedit că erorile comise pe parcursul campaniei nu au fost accidente și că Iohannis este întradevăr complet nepregătit să ocupe funcția prezidențială.

Devine astfel clar că duminica aceasta alegerea pe care românii o au de făcut nu este deloc dificilă, așa cum s-ar fi întâmplat dacă am fi avut condidați de valori apropiate sau proiecte prezidențiale care, chiar dacă diferite, ar fi fost comparabile ca seriozitate. În cazul lui Victor Ponta și al lui Klaus Iohannis, comparația nu este posibilă.

În timp ce primul este un politician cu experiență, celălalt s-a dovedit a fi doar un ageamiu. În timp ce candidatul PSD-UNPR-PC le-a vorbit românilor aplicat despre proiectul său prezidențial, cel al ACL nu a fost în stare decât să recite prost poezioare golite de orice conținut. În timp ce Victor Ponta și-a demonstrat respectul față de alegători și față de funcția prezidențială printr-o prestație atent pregătită, Klaus Iohannis s-a făcut de râs cu un șir nesfârșit de gafe și erori prin prisma cărora putem spune fără îndoială că este cel mai nepregătit candidat la Președinție de care România a avut parte în ultimii 25 de ani.

DNA-ul a ajuns în NY Times şi anunţă CUTREMURUL. Predicţia lui Kovesi pentru duminică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 noi, 2014
sorin
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/
16 noi, 2014
sorin
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/
15 noi, 2014
marga
Pai in legatura cu balcanismul oricum nu va poate intrece! Nu stiu daca ati auzit vreodata de Uniunea Europeana a carei membru Romania este,dar acolo nu se urla, nu se aduc argumente mincinoase, acolo un plagiator nu mai ramane pe post si nici cu titlul de doctor nemeritat. Acolo coruptii fac puscarie si nu ne impart noua pomeni electorale. A fost cel mai slab, pentru ca n-a folosit stilul abject, murdar, mitocan, mincinos ca cei pana acuma, sau adversarul in persoana.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ