Zgonea: Avem cea mai mare creştere economică din T3 în UE. Datele INS confirmă eficienţa măsurilor Guvernului

| 15 noi, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, că România a inregistrat cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul 3, fata de trimestrul 2.

"Datele Eurostat si INS confirma ca masurile economice si sociale luate de Guvernul Ponta au fost corecte, reusind sa stimuleze mediul economic autohton, dar si sa distribuie beneficiile acestei cresteri catre intreaga populatie. Fata de acelasi trimestru din 2013, tara noastra are o crestere economica de 3,2%. Mai mult, Romania depaseste PIB-ul din 2008, an de varf al expansiunii economice. Suntem pe drumul cel bun, iar toate aceste date ne arata noua ca economia, sub Guvernul Ponta, a recuperat mai mult decat s-a risipit in anii de criza prin care noi, cu totii, am trecut", a spus Valeriu Zgonea.

Potrivit lui Zgonea, aceste rezultate bune se datoreaza faptului ca, in ultimii doi ani, "am inlocuit modelul austeritatii cu un model de crestere echilibrata si sustenabila, bazata pe un mix de politici economice si sociale menite sa sustina mediul de afaceri".

"Victor Ponta si intreaga sa echipa au facut, din nou, din Romania o destinatie atractiva pentru investitii. Iar acele investitii au dus la crearea de noi locuri de munca si la creasterea nivelului de trai al populatiei. Sper ca acum, cand lucrurile sunt clare si dovedite de cifre, sa inceteze propaganda celor care dezinformau cu nerusinare opinia publica.

Si pentru ca unii au apelat la citate pentru a ne convinge din nou ca nu este bine, tin sa le reamintesc si eu un citat care ne spune ca statisticile nu pot inlocui judecata. Este dreptul fiecarui roman sa judece daca traiesc mai bine acum sau daca traiau mai bine in urma cu 3-4 ani, cand cei care ne critica au impins tara spre recesiune si au facut din cetatenii romani singurele tinte ale politicilor lor de austeritate. Romanii trebuie sa judece si sa faca un apel la memorie. Pentru ca acea perioada si acei oameni nu trebuie uitati si, in mod cer, nu trebuie iertati", a precizat Zgonea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 noi, 2014
irinapop
Normal ca avem cea mai mare crestere din UE in trimestrul 3 fata de trimestrul 2. Pentru ca in trimestrul 2 am fost pe minus, in recesiune, pe crestere negativa. Numai niste indivizi total cretini pot face astfel de comparatii. Dar de, la ce te poti astepta de la ditamai presedintele Camerei Deputatilor? Ne considera pe toti la fel de teligenti ca domnia sa.
15 noi, 2014
clujanu'
zgonea esti limitat intelectual la nivelul unui maistru. Maistrul prost al Parlamentului. Stii ce valoare are parerea ta? Similara cu a Biancai Dragusanu vis-a-vis de fuziunea nucleara.
15 noi, 2014
Mihnea Viteazu
Crestere?
Au spus-o altii care se pricep la economie. Cresterea este aparuta din exportul industrial catre tarile care au in Romania marile multinationale si nu din crestere productiei in sine sau al consumului intern.
La urma urmei, de unde? Daca s-au taiat si sumele prevazute pentru investitii si s-au dirijat catre pomenile electorale.
Cel putin, daca il numeste pe Tariceanu prim-ministru, acesta va primi ce a lasat el cand a plecat de la Palatul Victoria. Si nici nu va putea invoca "greaua mostenire" pentru ca va fi de la Ponta. In schimb toate se vor sparge in capul asa-zisilor liberali spre satisfactia "aliatilor".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ