Ion Cristoiu: Traian Băsescu mi-a dovedit că ştie să se stăpânească

| 16 feb, 23:03

Jurnalistul Ion Cristoiu a scris pe blogul său că primul interviu acordat de Traian Băsescu a fost "o intervenție nu în sprijinul omului Elena Udrea, aflat la anaghie, ci în sprijinul atacurilor lansate de Elena Udrea ar fi avut un efect devastator nu atît asupra celor acuzați de Elena Udrea, cît mai ales asupra lui Traian Băsescu."

 

"Despre acest interviu circulau prin tîrg fel de fel de șoapte, între care mi-a reținut atenția cea potrivit căreia fostul președinte va folosi acest prim interviu pentru a întări multe din acuzațiile aduse de Elena Udrea.
S-o recunoaștem.
Una e să zică Elena Udrea că i-a zis cineva și altceva să declare în public fostul șef al lui Florian Coldea și al Codruței Kovesi.

Nu, îngrijorarea mea nu se referea la cei doi.
Îngrijorarea mea se referea la Traian Băsescu.

O intervenție nu în sprijinul omului Elena Udrea, aflat la anaghie, ci în sprijinul atacurilor lansate de Elena Udrea ar fi avut un efect devastator nu atît asupra celor acuzați de Elena Udrea, cît mai ales asupra lui Traian Băsescu.

O confirmare a alegațiilor Elenei Udrea de către Traian Băsescu ar fi presupus și dezvăluirea unor secrete pe care un fost președinte nu le spune nici măcar în Memorii, pentru că sînt secrete din exercițiul mandatului.

O asemenea prestație ar fi însemnat:

  1. Un Traian Băsescu incapabil să se ridice la înălțimea ipostazei de om care a condus țara timp de 10 ani.
  2. Un Traian Băsescu care-și face praf mandatele sale.

Omenește. Traian Băsescu ar fi fost de înțeles.
El știe că întreaga năpustire a DNA asupra Elenei Udrea (cel mai arestat preventiv din Istoria României) e o provocare lansată lui. Ceva în genul: uite că acum nu mai poți face nimic. Nici măcar pentru Elena Udrea.

Repet, ca bărbat politic ar fi fost un dezastru. Pentru că adevăratul bărbat politic se stăpînește magistral în așteptarea unor vremuri favorabile.

După primul sfert de oră m-am liniștit.
Traian Băsescu acceptase acest interviu sub semnul campaniei din ultimul timp menită a convinge electoratul că el există.

În rest, merită observat că:

  1. Față de Elena Udrea a adoptat o poziție înțeleaptă. Nici n-a atacat Justiția în apărarea ei, nici nu s-a desolidarizat de ea.
  2. A pus punctul pe i în chestiunea schimbării Guvernului Ponta. Cîtă vreme Klaus Iohannis nu-l mustră pe Victor Ponta, nu se crează în Parlament, în clasa politică, acea presiune menită a duce la răsturnarea lui Ponta.
  3. A sesizat corect: Vizita lui Ponta în SUA concomitent cu vizita lui Johannis în Franța și la Bruxelele a fost un nou semnal dat de Ponta că el e adeăratul Președinte al României.", a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Am investit 11 ani în Elena Udrea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 08:15
Adam
oferta importanta
Noutate absoluta, doar acum!
Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time, sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
17 feb, 07:14
Raul
Maestre
Mai nea, incerci sa bagi strambe? Se dovedeste inca odata ca nu esti Mafalda. Nimic din ce ai spus in ultimii ani n-a fost asa. Parerea mea ca ar fi trebuit sa ramai la "minunile naturii". A daca iti aranjezi prioritate la interviurile lui Base din arest inteleg. Ca mult nu mai are...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ