Liviu Dragnea şi-a dat DEMISIA din Guvern. Reacţia lui VICTOR PONTA

| 15 mai, 08:17

Liviu Dragnea şi-a dat demisia din Guvern după condamnarea primită în Dosarul Referendumul. Liviu Dragnea a anuntat ca luni isi va da demisia si din functia de presedinte executiv al PSD. Reamintim ca sentinţa primită vineri este atacabilă.

UPDATE. Liviu Dragnea a întărit vineri că nu îşi va retrage demisia şi că gestul său va fi dus până la capăt, fiind o decizie unilaterală.

Liviu Dragnea: Eu am fost fără echivoc şi nu mă joc cu vorbele, mi-am anunţat demisia din cele două funcţii, luni în BPN şi eu, şi Victor Ponta vom hotărî în ce mod pot ajuta în continuare partidul.

Întrebare: Dar dacă nu vă acceptă demisia?

Liviu Dragnea: În partid rămân, dar nu pot să mă răzgândesc. Asta e o decizie unilaterală. Am spus-o de 3-4 ori.

Ministrul demisionar crede că prin condamnarea sa democraţia primeşte o lovitură.

"E vorba de foarte mult regret, pentru că sunt ani de zile de când muncesc pentru partid, obiectivul meu nu a fost să ocup o funcţie, ci să-mi pot aduce contribuţia la mai bine. Dar se pare că lucrul ăsta a deranjat, cred, şi am ajuns la o asemenea sentinţă care dă o lovitură cruntă democraţiei, probabil se va mai discuta despre consecinţele posibile", a spus Dragnea.

El îl sfătuieşte pe premier să găsească repede un înlocuitor, pentru a nu bloca activitatea la Ministerul Dezvoltării.

"Premierul încă nu s-a decis, nu era pregătit pentru asemenea sentinţă. Sugestia mea ar fi să se găsească înlocuitor şi să fie numit, e un minister greu, cu multe programe. Orice zi de interimat nu e o zi bună... O să discut cu premierul."

Citeşte şi: Ponta: La conducerea PNL au rămas doar lași și impostori!

UPDATE. Victor Ponta a reacţionat pe Facebook la sentinţa primită de Liviu Dragnea, declarând că regretă în continuare că rezultatul referendumului din 2012 a fost anulat.

"Decizia instanței în cazul lui Liviu Dragnea este una simbolică, vizează o acțiune politică - practic a celor 7,4 miliane de români care au votat decizia de supendare a lui Traian Băsescu. Nu regret că am făcut campanie, dar regret că s-a anulat rezultatul referendumului.

Domnul Dragnea mi-a prezentat demisia la nivelul Guvernului și vom discuta cu Președintele Klaus Iohannis. Luni vom prezenta colegilor din PSD ce am realizat împreună și după ședința BPN vom anunța celelalte decizii", a scris Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: CINE vine în locul lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării

UPDATE. Liviu Dragnea se consideră în continuare nevinovat şi afirmă că această sentinţă va împiedica oamenii să iasă la vot.

"Astăzi, instanţa a decis să mă condamne la un an cu suspendare. Aşa cum am spus în permanenţă, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanţei, i-am prezentat premierului demisia, l-am informat că luni va fi pe masa BPN-ului mandatul meu de preşedinte executiv al PSD.

Rămân valabile întrebările, cum se mai poate face campanie în România, în condiţiile în care prezenţa la vot poate fi considerată folos necuvenit? Este un precedent periculos pentru oricine vrea să facă campanie. Este un precedent periculos, care poate afecta democraţia şi libertatea partidelor politice de a îndemna oamenii să vină la vot, poate apărea impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva rău sau greşit", a declarat Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la sediul PSD, după decizia dată de Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul lui Liviu Dragnea, că acesta a avut ghinionul de a fi singurul în acest dosar.

"Am văzut decizia Curţii Supreme, e o decizie simbolică de condamnare a unei acţiuni politice, suspendarea lui Băsescu. Practic, a celor 7,4 milioane de români care au votat şi a liderilor, decizia de suspendare a fost luată de toţi liderii PSD şi PNL, de un număr important de parlamentari.

Am făcut campanie, nu regret nicio secundă, regret că CCR a anulat rezultatul referendumului, de acum încolo cu siguranţă dacă se aplică regula din acest dosar, aceea că îndemnând oamenii să vină la vot comiţi o faptă penală, toate scrutinurile trebuie să aibă un alt specific", a declarat Ponta.

Premierul a mai afirmat că va vorbi cu șeful statului, Klaus Iohannis, pentru a face o nouă nominalizare la conducerea Ministerului Dezvoltării.

"Mi-a prezentat demisia, vom discuta în partid şi cu preşedintel Klaus Iohannis pentru o nominalizare"

Citeşte şi: PEDEPSE primite de ceilalţi INCULPAŢI în dosarul REFERENDUMULUI. Minuta instanţei

Liviu Dragnea a fost condamnat la 1 an de închisoare cu executare. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Supreme şi nu este definitivă. De asemenea, Liviu Dragnea are şi un termen de încercare de 3 ani.

Liviu Dragnea anunţa, în urmă cu câteva zile, că dacă va fi condamnat va renunţa la toate funcţiile pe care le deţine, adică la cea de ministru al dezvoltării şi la cea de preşedinte executiv al PSD.

"Știți foarte bine răspunsul la întrebarea asta (despre funcțiile deţinute — n.r.). Nu o să mai fie. E normal. Să sperăm totuși că nu o să fie cazul, eu sper să fie o sentință bună pentru mine și pentru adevăr", a spus Dragnea miercuri.

El a mai precizat atunci că nu va comenta în niciun fel dosarul său până când se va pronunţa instanţa.

"În ceea ce privește ziua de vineri, o aștept și eu așa cum o așteptați și dumneavoastră, cu sentimente diferite. Așa cum doi ani și ceva m-am abținut de la comentarii, așa o să fac și până vineri. Aștept cu interes", a declarat Dragnea cu două zile înainte de aflarea sentinţei..

Liviu Dragnea a recunoscut că aşteaptă cu emoţie decizia justiţiei, care deocamdată este în primă instanţă şi poate fi atacată în apel.

Sentinţa trebuia dată în 5 mai, dar a fost amânată pentru 15 mai.

În 23 aprilie, judecătorii instanţei supreme au ascultat pledoariile acuzării şi apărării, dar şi ultimul cuvânt al tuturor inculpaţilor în Dosarul Referendumului.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Cred în continuare cu tărie în nevinovăția mea

După ce procurorul a cerut condamnarea ministrului la o pedeapsă cu executare, fără a menţiona şi cuantumul pedepsei, avocatul lui Liviu Dragnea le-a spus judecătorilor că DNA trebuia să dovedească faptul că clientul său a cunoscut caracterul necuvenit al votului.

În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, Liviu Dragnea a spus că, în opinia sa, acuzaţiile care i-au fost aduse „pleacă de la o premisă greşită şi periculoasă pentru România”.

„Nimeni nu va mai îndrăzni să cheme cetăţenii la vot, în vreme ce această prezenţă la vot reprezintă un folos pentru democraţie. Susţin nevinovăţia, am credinţă că acţiunile mele au respectat legile ţării, am adus argumente şi probe pentru a fi achitat”, a afirmat Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 mai, 01:52
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
15 mai, 17:50
gogu
Justitia pericliteaza democratia???
Individul asta se crede tot pe vremea PCR-ului lor. Atunci ei, comunistii, erau mai presus de justitie.
Puciul l-au regizat dupa binecunoscutul tipic bolsevic. Interesul era politizarea justitiei. Poporul nu a fost de acord cu impostura.

De astia nu scapam ca de Lepra!

Justita este sacrosancta într-un stat democratic, ea apara democratia.
15 mai, 15:55
Spinelli
Condamnarea lui Dragnea
Ați fost prea încrezători,ca totul va merge asa cum ați plănuit ca schimbări totul dar poporul v-a dejucat planul si nu a ieșit la vot.acum așteaptă apelul procurorilor poate obștii cu executare.
15 mai, 15:08
LENIN SI STALIN
BRAVO SOCIALISTULE ADEVARAT
ai procedat foarte normal.felicitari !!!!.nu ,ca jigodiile si criminalii de perdelisti,talanisti
si libelali.ei se agata de morminte si de canalele de scurgere ale lui basinescu,crimina
si curvea,hoata de miliarde de euro.e,unul,care a furat alegerile ,cu ajutorul nemtoa-
ice securiste si comunista, si cu mecla de barbat,din RDG.doi bagabontif si fonfaiti.
ba,sase-sase,sau sasiule dute la zmerkel si sapa-i gradina.ce stai ,tu,in tara lui ceausecu,care a construit romania socialista.ai invata moca,ai luat servici moca,ai
luat casa moca.mama si tata de meserie,crescatori de vaci si boi,stau,pe moca,la
neamurile sasiene,nemtene si austriece,carora le-ai vandut padurile romanilor.
bravo nea dragnea, din teleorman,care l-a dat pe marele MARIN PREDA,copil de taran roman
15 mai, 10:34
George Stoica
o palida consolare pentru mortii din Teleorman
este posibil sa nu mai fie chemati la urne,la viitoarele scrutinuri
15 mai, 15:43
LENIN SI STALIN
BA, BOULE DE STROICA
IL IUBESTI PE BASINESCU,HOMOXEUALULE DE CADAVRE.HAI SICTIR ,TEMBELULE.
NU MAI SCRIE.ESTI MORMANT,DE PROST, SI JOCI 666.
CRETINULE ..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ