Monica Macovei consideră că politicenii sunt responsabili de furtul banului public

| 28 feb, 16:58

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Baia Mare, că toți politicienii români au furat în ultimii ani din banul public, iar Direcția Națională Anticorupție (DNA) este o instituție care lucrează pentru diminua acest fenomen.

"Practic, sunt toți la fel, aceste partide lucrează împreună de peste 20 de ani, fură, mint românii și foarte important fură din buzunarul oamenilor, iar oamenii trebuie să înțeleagă că toate aceste infracțiuni sunt din buzunarul lor din pensia lor, salariul lor, din ce s-ar investi în drumuri, din ce s-ar investi în învățământ. Chestiunea cu e dosar politic, declarațiile pe care le fac toți politicienii din 2005 de când am creat DNA, e foarte clar că e o minciună și o apărare care nu mai ține și nu mai e luată în serios. (...) Când l-am auzit pe Ponta acum două zile că familia lui e hărțuită dacă cumnatul lui a fost reținut pentru fraudă cu fonduri europene sau sub această acuzație; lumea își face treaba, DNA își face treaba, judecătorii dacă dau mandat de arestare sau arest la domiciliu sau penitenciar sau supraveghere și control judiciar, condamnare (...) înseamnă că au probe. Deci, nu vorbim de acuzații false", a afirmat Monica Macovei.

Europarlamentarul a criticat atitudinea Senatului care a respins ridicarea imunității parlamentare a lui Varujan Vosganian și consideră că acest gen de comportament politic îndepărtează România de intrarea în spațiul Schengen.

"Avem o singură barieră aici, acesta e una politică și e vorba de Parlamentul României și de ridicarea imunității. La unii le ridică, iar la unii nu le ridică; și readuc în discuție cazul senatorului Vosganian, unde și anul trecut și acum câteva zile, Senatul a decis să nu-i ridice imunitatea. Deci, el nu poate fi nici măcar cercetat, e vorba de imunitate pentru a fi cercetat, nu pentru a fi arestat, nu poate fi nici măcar chemat la DNA să i se ia o declarație. (...) Am văzut că președintele PNL i-a cerut a doua zi să-și dea demisia din partid. Mi se pare irelevant să-și dea demisia din partid și mi se pare o cerere superfluă. (...) Domnul Vosganian să-și dea demisia din calitatea de senator, iar apoi procurorii pot face o nouă cerere către președintele țării (...). În acest fel domnul Vosganian poate fi anchetat la fel ca toți ceilalți foști miniștri", a mai spus Monica Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 feb, 21:43
Gigi
contrar
lasaneee lasaneeeee. dute dutee ca te chemam noi.......
28 feb, 18:10
liviuioan
---IMPERIUL RAULUI---
Tanara speranta a politicii romanesti--SE ZBATE--sa schimbe din temelii, clasa politica romaneasca . Cand, ai reusit intr-o perioada scurta de timp, sa creiezi--UN SISTEM MAFIOT PERFECT-- prin legi care au permis minunile de la ANRMAP--si constati--CACALITATEA--umana--folosita a aruncat un sistem perfect--CUM SA NU TE IMPLICI ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ