Nou termen în dosarul referendumului din 2012. Avocatul lui Dragnea a cerut audierea premierului Ponta

| 19 feb, 08:54

Instanţa supremă judecă joi un nou termen în dosarul referendumului din 2012 privind demiterea preşedintelui, în care este cercetat şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, transmite Agerpres.

La termenul anterior, pe 5 februarie, a fost audiat Liviu Dragnea, care s-a declarat nevinovat şi a afirmat că nu are cunoştinţă despre mesajele tip SMS trimise în ziua referendumului în teritoriu, care erau urmate de numele sau iniţialele sale.

El a arătat că se consideră nevinovat de acuzaţiile care i se aduc şi că acest dosar poate vulnerabiliza sistemul democratic, pentru că există riscul ca orice şef de campanie, de la orice partid, să nu mai aibă curaj să se implice într-o campanie electorală, deoarece nu a făcut altceva decât ce au făcut alţi lideri de campanie la orice alegeri.

Tot la acest termen, avocatul lui Liviu Dragnea a cerut audierea premierului Victor Ponta, dar şi a unui număr de 18 coordonatori ai PSD în campania pentru referendumul din 2012 privind demiterea preşedintelui.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ