Șova: Până pe 16 noiembrie am un singur scop - Ponta să fie preşedintele României

| 24 iun, 2014

Vicepreşedintele PSD Dan Şova se declară convins că premierul Victor Ponta va candida la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi îl consideră 'cea mai indicată persoană să conducă România în următorii zece ani'.

"În ipoteza în care preşedintele Ponta îşi va manifesta intenţia de a candida, şi eu am convingerea că el va fi candidatul, nu cred că îşi va mai depune cineva candidatura ca să trebuiască să mai facem şi o procedură internă. În acest moment, în PSD, toţi ne dorim ca Victor Ponta să candideze şi nu cred că cineva şi-ar putea pune problema unei competiţii reale cu premierul'', spune Şova într-un interviu pentru Agerpres.

El recunoaşte că, dacă nu ar fi fost campanie prezidenţială, nu ar fi plecat ''în ruptul capului'' de la Transporturi.

Şova: Eu însă nu cred că, în ipoteza în care preşedintele Ponta îşi va manifesta intenţia de a candida, şi eu am convingerea că el va fi candidatul, nu cred că îşi va mai depune cineva candidatura ca să trebuiască să mai facem şi o procedură internă. Nu, în acest moment, în Partidul Social Democrat toţi ne dorim ca Victor Ponta să candideze şi nu cred că cineva şi-ar putea pune problema unei competiţii reale cu premierul.


Aţi văzut că domnul Mircea Geoană îşi anunţase public intenţia şi dorinţa de a candida... Dan Şova: Da, dar dorinţa noastră este să candideze domnul Ponta.


Lupta pentru prima funcţie

Dan Şova: E o chestiune de seriozitate politică. Orice candidat, în primul rând orice candidat care intră în turul doi este un candidat redutabil. În al doilea rând cred că dreapta ridică probabil câţiva candidaţi serioşi şi mă refer la Klaus Iohannis, mă refer la Crin Antonescu. Eu nu cred că povestea candidaturii lui Crin Antonescu este o poveste încheiată, mă refer şi la Mihai-Răzvan Ungureanu. Cel puţin aceştia trei sunt trei candidaţi serioşi. Ceilalţi candidaţi nu trebuie ignoraţi, dar cred că au mai puţine şanse. Dar unul din aceştia trei pe care eu i-am enumerat acum am convingerea că poate pătrunde în turul doi. Şi fireşte că trebuie luat şi tratat cu toată seriozitatea ca atare. Eu, personal, nu cred că la prezidenţiale va fi o luptă uşoară, cred că va fi o luptă foarte strânsă. Am convingerea că vom câştiga, dar, de asemenea, am convingerea că vom câştiga la un scor strâns.


Am o singură preocupare: Victor Ponta - preşedintele României

Dan Şova: Eu vreau să vă spun două lucruri: din acest moment şi până pe 16 noiembrie am o singură preocupare - campania prezidenţială şi un singur scop în viaţă - ca Victor Ponta să fie preşedintele României. Campania înseamnă să mergi printre oameni, înseamnă să baţi ţara, înseamnă să participi la dezbateri, înseamnă să convingi electoratul că cel pe care îl propui candidat este cel mai bun să conducă destinele acestei ţări pe cinci ani, pe zece ani. Nu sunt legat sub nicio formă de niciun fel de funcţie. N-am nevoie de o titulatură pentru a-mi face datoria la cel mai înalt nivel de care sunt eu capabil, bineînţeles. Dacă organele de conducere ale Partidului Social Democrat, din care fac şi eu parte, sau preşedintele Victor Ponta vor înţelege să mă folosească pentru o anumită misiune şi să îmi dea şi o titulatură, asta este o chestiune secundară. Pe mine ce mă interesează este să mă angajez cu toate forţele pentru campania electorală. În rest, titlurile mai mult sau mai puţin temporare sunt neimportante. (...) Campania electorală asta înseamnă, înseamnă să baţi ţara şi înseamnă să participi la dezbateri, înseamnă să convingi şi cred că beneficiez şi de această experienţă ... doi ani de ministru în Guvernul Ponta şi pe portofolii diferite şi pot să susţin argumentat şi documentat şi ce înseamnă proiectul de ţară al lui Victor Ponta, care s-a manifestat începând din mai 2012, când a venit premier, şi care ar fi avantajele pornind de la realizările care deja se pot arăta pentru a susţine că este cea mai potrivită candidatură şi cea mai potrivită persoană să conducă România.

Dan Şova: Punctul meu de vedere şi punctul de vedere general al PSD-PC-UNPR este că domnul Victor Ponta este cea mai indicată persoană să conducă România în următorii zece ani.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ