Parastas pentru Adrian Iovan şi Aura Ion, la locul accidentului din Apuseni

| 22 feb, 2014

Aproximativ 300 de persoane au participat, sâmbătă, pe Vârful Petreasa, la locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, la un parastas pentru pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion.

Slujba de pomenire a fost oficiată de trei preoţi, pe Vârful Petreasa, la crucea de lemn amplasată în locul unde în 20 ianuarie s-a prăbuşit avionul la bordul căruia se afla un echipaj medical, iar pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa.

Aproximativ 300 de persoane au participat la slujbă, fiind vorba despre rude, apropiaţi ai victimelor şi localnici, printre care şi sătenii care au ajutat echipele de căutare şi au participat la salvarea răniţilor din epava avionului. Participanţii au urcat cu maşini de teren şi pe jos până în zona în care a fost oficiată slujba, accesul fiind extrem de dificil.

Printre participanţi s-a aflat fosta soţie a lui Adrian Iovan, Romaniţa Iovan, cea care a şi organizat parastasul, însă au lipsit rudele studentei Aurelia Ion.

La finalul slujbei, fosta soţie şi prietenii pilotului Adrian Iovan au lansat lampioane, Romaniţa Iovan spunând că lampioanele ridicate în aer simbolizează faptul că toţi cei care au venit la parastas sunt alături de Adrian Iovan şi Aurelia Ion.

Fosta soţie a pilotului le-a mulţumit sătenilor din Horea pentru ceea ce au făcut pentru victimele avionului prăbuşit.

"Vreau să mulţumesc celor din Horea şi celor prezenţi aici pentru tot ce au făcut. Faptul că mai există omenie în ţara asta este nemaipomenit. Omenia este aici, la înălţime, la 1.400 de metri", a spus Romaniţa Iovan.

Ea nu a dorit să facă mai multe comentarii, spunând că în această zi cei care au urcat la locul tragediei trebuie doar "să se roage pentru Adrian şi Aurelia".

Romaniţa Iovan a pus pe crucea de lemn o jerbă de flori în care a aşezat un mic avion din piese lego, machetă pe care a realizat-o special pentru tatăl său fiul celor doi, Albert.

După slujba de parastas va avea loc o pomană, într-o clădire a şcolii din satul Giurgiuţ, mâncarea care va fi servită fiind pregătită de femei din Horea.

Cei trei localnici care au ajuns primii la locul accidentului aviatic, Gheorghe Giurgiu, Argentin Todea şi Gheorghe Trif, au anunţat că vor organiza şi ei, duminică, un parastas în memoria lui Adrian Iovan şi a Aureliei Ion, însă acesta se va desfăşura conform tradiţiei din zonă. Astfel, parastasul va avea loc duminică, după liturghie, şi se va desfăşura în biserica din localitate, iar apoi se vor împărţi participanţilor colaci, cozonac şi vin.

La locul prăbuşirii avionului, moţii au amplasat, a doua zi după accident, o cruce din lemn, iar un preot a oficiat o slujbă de pomenire. Crucea are peste trei metri înălţime şi a fost realizată din lemn de localnicii din Horea care au participat la căutarea epavei avionului şi la găsirea victimelor. De asemenea, pe cruce au fost scrise numele celor două persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, data accidentului şi ora la care se presupune că s-a produs acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ