Ponta anunţă că cifrele preliminare indică pentru trimestrul I o creştere economică de 3,2%

| 28 apr, 2014

Cifrele preliminare indică pentru primul trimestru al acestui an o creştere economică de 3,2%, a anunţat premierul Victor Ponta

"Anul acesta, primul trimestru deja cifrele preliminare sunt pe o creştere de 3,2%", a spus Ponta la România TV.

Execuţia bugetară din primul trimestru s-a încheiat cu un deficit de 900 milioane de lei, reprezentând 0,14% din PIB, în scădere de la 0,46% din PIB la finele lunii februarie şi 0,67% din PIB în perioada similară din 2013.

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 48,8 miliarde de lei în primul trimestru şi reprezintă 7,4% din PIB. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, veniturile au fost mai mari cu 3,8%, potrivit datelor prezentate vineri de Ministerul Finanţelor.

Surse guvernamentale au declarat recent că veniturile bugetare din pe primul trimestru sunt sub program cu mai mult de 1 miliard de lei.

Creşteri faţă de primul trimestru din 2013 au fost înregistrate la încasările din impozitul pe profit (+235 milioane de lei), accize (+639 milioane de lei), contribuţiile de asigurări sociale (+587 milioane de lei).

Luni dimineaţa, premierul Ponta a afirmat că execuţia bugetară din trimestrul I este mulţumitoare şi poate conduce, pe baza datelor şi pe semestrul I, la reducerea CAS cu cinci puncte la angajator, deoarece măsura poate avea un efect economic pozitiv, iar impactul pe semestrul II, de 2,6 miliarde lei, poate fi compensat, conform Mediafax.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ