Ponta vrea să schimbe legea: Foştii preşedinţi cu locuinţă de la stat să nu mai primească altă casă

| 03 noi, 2014

Premierul Ponta a anunţat că intenţionează să iniţieze o modificare a legislaţiei actuale, astfel încât foştii preşedinţi ai ţării care au primit deja o locuinţă de la stat să nu mai poată primi încă o locuinţă de stat, precizând că locuinţa lui Băsescu din strada Mihăileanu a fost luată de la stat.

El a arătat că pentru un fost preşedinte, respectiv Traian Băsescu, careare deja o locuinţă, "întâmplător pe care şi-a dat-o singur", şi anume cea din strada Mihăileanu din Bucureşti, românii nu trebuie să mai suporte costurile unei locuinţe suplimentare.

"Băsescu trebuie să părăsească Vila Lac 3 în maximum 60 de zile de când nu mai e preşedinte şi sugerez că în această perioadă - cred că aşa ar fi corect - un fost preşedinte care a primit deja de la stat o locuinţă - pentru că cea din Mihăileanu e tot de la stat - să nu poată să beneficieze a doua oară de o locuinţă de la stat", a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă are de gând să iniţieze o modificare a legii în acest sens, Ponta a răspuns afirmativ: "Da, am de gând să iniţiez. Nu ştiu dacă va fi timpul necesar pentru promulgare".

El a precizat totodată că vila RA-APPS de la Snagov va fi acordată spre folosire unei fundaţii aparţinând unor mari campioni ai României.

"Am găsit o întrebuinţare legitimă. Am discutat cu reprezentanţii unei fundaţii extrem de apreciate, suntem încă în proceduri, o fundaţie a unor oameni care au făcut foarte mult pentru România de-a lungul anilor şi care pot în continuare să reprezinte România. Este vorba despre mari campioni ai României", a spus Ponta.

Miercuri, premierul Victor Pontaa anunţat că discuţia despre "palatul lui Băsescu" se închide, el arătând că a respins propunerea RA-APPS de a i se da şefului statului casa de la Snagov, acest imobil urmând să fie dat în folosinţă unei fundaţii.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a precizat că nu a cerut o vilă anume, ci o locuinţă de protocol şi un birou, conform legii.

"Legea mai scrie ceva, că preşedintele în funcţie nu are voie, la terminarea mandatului, să rămână în locuinţa pe care a avut-o ca preşedinte decât două luni. Eu de asta am cerut. Nu stau cu căciula în mână la Ponta ca şi cum mi-ar da o casă din cele şapte ale lui. Nu sunt casele lui, este un protocol care trebuie respectat pentru asigurarea securităţii preşedintelui, pe timpul vieţii”, a adăugat Băsescu.

Ulterior acestei afirmaţii, Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu va primi, la finalul mandatului, o vilă RA-APPS la Snagov, deoarece acel imobil este pe lista de vânzare, iar în lipsa unui cumpărător va fi atribuită Federaţiei Române de Gimnastică, ca centru de pregătire, Comitetului Olimpic Român sau unei fundaţii cu o anumită reprezentativitate.

"Domnul preşedinte îşi dorea acea casă, dar nu o va avea, probabil că o să stea în Mihăileanu. Ştiţi cum se spune, «ce îşi face omul cu mâna lui e cel mai sigur». Băsescu şi-a dat singur casa din Mihăileanu când era primar, deci cred că poate să stea în Mihăileanu", a adăugat Ponta, reluând şi ideea că, el personal, locuieşte într-un bloc cu 400 vecini care nu sunt deranjaţi de măsurile de securitate ale Servicului de Protecţie şi Pază.

Premierul Ponta a anunţat recent că Guvernul a primit din partea preşedintelui Traian Băsescu o solicitare privind atribuirea unei locuinţe, cerere care se află în lucru, adăugând: "nu cred că suntem în poziţia să acordăm o reşedinţă foarte luxoasă".

Foştii şefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea pe perioada vieţii a unei reşedinţe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ