Ponta are electorat de preşedinte al tuturor românilor

| 04 noi, 2014

Turul întâi al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat, aducând o serie de cifre foarte interesante. Victor Ponta este marele câştigător al acestor alegeri pentru că, pe lângă scorul bun de peste 40%, a reuşit să strângă voturi de la toate categoriile sociale.

Victor Ponta, cu peste 40%, s-a clasat pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar finala va fi completată de Klaus Iohannis, care a obţinut aproximativ 30%. Dacă Ponta şi-a depăşit obiectivul propus de 37,5%, Iohannis, cu 30%, s-a clasat mult sub ţinta asumată iniţial de 35%, rectificată ulterior la 32-33%. De remarcat este şi diferenţa de 10% care îi desparte pe cei doi candidaţi şi care-l transformă pe Victor Ponta în favorit cert la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Sloganul, „Ponta, preşedintele care uneşte”, i se potriveşte de minune candidatului PSD-UNPR-PC.

Citeşte şi: Care sunt punctele cheie din programul prezidenţial al preşedintelui Victor Ponta

Un alt aspect important este că voturile luate de Ponta au fost extrem de diversificate. Dacă până acum, PSD era recunoscut ca un partid care se bazează masiv pe voturile pensionarilor, a celor cu studii medii şi asistaţilor sociali, Ponta a reuşit să obţină voturi, în procente însemnate, din partea tuturor categoriilor sociale. Potrivit unui studiu IRES, cei cu studii elementare au participat într-o proporţie mult mai mică (33,5%) faţă de cei cu studii medii sau superioare (peste 70%), iar cei vârstnici (44%) au participat în cea mai mică proporţie la vot, mult sub tineri (51%). Astfel, Ponta a adunat voturi însemnate şi din partea tinerilor şi a persoanelor cu studii superioare.

De asemenea, PSD este recunoscut pentru forţa superioară din mediul rural, însă la aceste alegeri prezidenţiale a obţinut scoruri notabile şi în urban. De exemplu, în fieful PDL din Neamţ, candidatul PSD-UNPR-PC a obţinut 49,42%, fiind urmat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 22,65%. Astfel, în Piatra Neamţ, Ponta o obţinut 35%, în timp ce Iohannis a luat doar 28%. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în municipiul Roman. De fapt, Victor Ponta a obţinut victorii cu peste 50% în 11 judeţe, în timp ce Iohannis a luat peste 50% doar în două judeţe: Alba şi Sibiu. Mai mult, Ponta s-a clasat pe primul loc în 26 de județe.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Aceste rezultate din primul tur arată că românii sunt mulţumiţi de măsurile luate de Guvernul Ponta şi că abordarea lui Victor Ponta, conciliantă şi unificatoare, e cea potrivită şi dorită de cetăţeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 2014
Andrei
acelasi sondaj?
Nenea autor, citim acelasi sondaj?
(http://www.ires.com.ro/articol/274/cine-sunt-cei-care-au-votat-in-turul-1--la-alegerile-prezidentiale)

eu de aici vad ca sunt 44% cei cu studii elementare (10 clase sunt obligatorii) iar cei cu studii superioare sunt doar 15%. si nu stiu ce intelegeti prin varstnici; cei peste 50 ani reprezinta 55%.
acum ca am terminat cu datele prezentate in articol, sa trecem la matematica: scrieti asa: 33.5% sunt cei cu studii elementare (fals, dar trecem cu vederea) si peste 70% cei cu studii medii sau superioare (fals din nou, dar iar trecem cu vederea). in cei 70% i-ati inclus si pe cei cu studii elementare? ca altfel ne da peste 103.5%
04 noi, 2014
mihai
nu va suparati, de ce trust tine "ziarul" asta? ca parca scrieti ode inchinate lui ceausescu...
05 noi, 2014
cantautor
de trustul "curva popii"
sursa :Vadim(aliat al lui Ponta)
ps:nu ne suparam

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ