Ioan Oltean vrea să negocieze cu toate forţele de dreapta

| 04 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a afirmat, marţi, că pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale este nevoie de negocieri cu reprezentanţii tuturor forţelor care se revendică a fi de dreapta.

Poziţia exprimată de Oltean vine la o zi după ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, afirmase că nu va negocia cu candidaţii care au ieşit din cursă.

"Aici am un punct de vedere oarecum diferit de cel al domnului preşedinte Klaus Iohannis. Eu cred că interesul nostru este acela de a câştiga alegerile şi, pentru aceasta, este nevoie de discuţii cu toţi cei care, într-un fel sau altul, sunt aşezaţi pe eşichierul politic de dreapta, cei care într-un fel sau altul reprezintă dreapta, în aşa fel încât toată dreapta, în totalitatea ei, în mod unitar, să participe la actul electoral. Pentru aceasta e nevoie să se poarte discuţii cu toate structurile politice de dreapta, e nevoie să se poarte discuţii cu toţi liderii care, într-un fel sau altul, au influenţă şi care pot determina o participare masivă a electoratului de dreapta la vot', a afirmat vicepreşedintele PDL, marţi, la RFI.

Citeşte şi: Elena Udrea întrebată dacă îl va sprijini pe Victor Ponta: Vom analiza


Ioan Oltean a adăugat că nu trebuie să rămână 'nicio modalitate nefolosită' care ar avea drept consecinţă prezenţa la vot masivă a electoratului de dreapta şi susţinerea lui Iohannis.

"Sigur, ştim cu toţii că electoratul nu răspunde la comenzi, apeşi pe un buton şi gata, toţi se duc după lider, dar sunt şi oameni, sunt şi membri de partid care ţin cont de cuvântul liderului, ţin cont de părerea liderului, ţin cont de opţiunea liderului şi noi nu putem să neglijăm acest lucru dintr-un orgoliu sau dintr-un calcul superficial făcut şi care poate să fie dăunător şi păgubos pentru noi.(...) Nu trebuie să rămână nici o modalitate nefolosită, dacă aceasta are drept consecinţă prezenţa la vot masivă a electoratului de dreapta şi susţinerea lui Klaus Iohannis prin vot', a spus Oltean.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că va susţine, în cadrul discuţiilor din ACL, opinia sa legată de modul cum trebuie abordat turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat luni că nu va negocia cu niciun politician pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, punctând că îşi doreşte votul tuturor românilor.


'Nu voi negocia cu niciun politician, însă, ca să fie foarte clar, eu îmi doresc votul românilor, îmi doresc votul tuturor românilor care cred că eu pot să fac diferenţa în politica românească. Îi invit, îi rog să fie alături de mine, dar eu îmi doresc votul lor direct, vreau să am o relaţie directă cu alegătorul, nu prin intermediul unor politicieni. În consecinţă, nu voi negocia cu candidaţii care au ieşit din cursă. (...) Dacă mă vor căuta, probabil că mă vor căuta ca să-mi ofere sprijin. Orice cetăţean este binevenit să-mi ofere sprijin, dar nu negociem', a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 2014
Rodica
Oferta locuri de munca pentru toti! Veti gasi din ce in ce mai multi oameni care lucreaza cu noi, pentru ca oferta noastra este absolut serioasa! Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe informatii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ