Iohannis nu vrea să fie președintele tuturor românilor

| 04 noi, 2014

Ceea ce uită însă domnul Iohannis și îl va costa cu siguranță la alegerile de pe 16 noiembrie este că în România sunt multe alte categorii de electorat. Or, oferta lui Klaus Iohannis pentru acești oameni este egală cu zero.

Nici nu se închiseseră bine urnele în seara zilei de 2 noiembrie, că prezidențiabilul ACL a și ieșit să țină un discurs victorios, mulțumit că s-a calificat pentru turul al II-lea. ”Este evident acum pentru oricine că românii au de ales între două variante: România lucrurul bine făcut -  o Românie normală, a lucrului bine făcut, și o Românie a lucrului prost făcut, a minciunii, a scandalului. De acum lupta se dă între mine și Victor Ponta. Sunt singurul candidat rămas în cursa dispus să garanteze independența justiției și statul de drept. Îi chem alături de mine pe toți românii care vor ca legea să fie lege și nu vor ca toată puterea să fie în mâinile unui singur partid”, a spus Klaus Iohannis în seara zilei de duminică.

Citeşte şi: Elena Udrea întrebată dacă îl va sprijini pe Victor Ponta: Vom analiza

Altfel spus, prezidențiabilul ACL preia încă o dată cu punct și virgulă discursul de tip băsist, care, timp de zece ani, a împărțit și a dezbinat România în fel și chip, asmuțind o categorie socială împotriva alteia. De la faimoasa afirmație a lui Traian Băsescu în care îi acuza pe pensionari că trăiesc pe seama celor care lucrează și până la cele două Românii descrise de Klaus Iohannis nu este decât o diferență de nuanță. Logica însă este în mod evident aceeași și ea demonstrează că prezidențiabilul ACL nu este decât un vajnic continuator al modului de a face politică practicat de actulul șef al statului, care s-a construit de la binecunoscutul dicton ”dezbină și stăpânește”.

De atunci încoace, candidatul ACL a încercat să își mai nuanțeze poziția și să mai dreagă busuiocul, afirmând luni că își dorește votul direct al tuturor românilor. "Îmi doresc votul tuturor românilor, dar îmi doresc votul direct, fără să negociez cu politicieni", a declarat Klaus Iohannis.

Afirmațiile sale sunt însă în mod evident lipsite de orice credibilitate, prezidențiabilul ACL demonstrând inclusiv prin elementele esențiale ale viziunii prezidențiale pe care o susține că nu dorește să fie președintele tuturor românilor, indiferent de ideologia acestora. Este definitoriu în acest sens accentul grosier pe care Klaus Iohannis l-a pus încă din seara alegerilor pe ideea că ar fi singurul candidat care garantează independența justiției, semnal adresat în mod evident acelor alegători radicali ai dreptei, care s-au lăsat păcăliți de discursul de inspirație băsistă pe seama căruia sunt puși la zid și acuzați de toate relele din lume - de la încălcarea statului de drept și până la corupție, doar adversarii politici.

Citeşte şi: Lui Iohannis i s-a întors ghinionul la prezidențiale

Ceea ce uită însă domnul Iohannis și îl va costa cu siguranță la alegerile de pe 16 noiembrie este că în România sunt multe alte categorii de electorat. Or, oferta lui Klaus Iohannis pentru acești oameni este egală cu zero, prezidențiabilul ACL nefiind interesat, conform discursului pe care îl promovează decât să fie președintele celor cu viziuni de dreapta. Ceea ce înseamnă că, pentru toți românii care își doresc un șef al statului capabil să unească România, iar nu să o dezbine după modelul lui Traian Băsescu, rămâne doar o singură varianta de vot: aceea de a vota cu Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 noi, 2014
anca
Ce pusca mea de ziar e asta?
Tu esti dus la pescuit Mariane? Ce rahat de logica ai mai junior in articolul asta? Daca a=b si b=c nu inseamna frate neaparat ca maine iti mareste seful cu 5% salariu! Mai urma sa concluzionezi ca Iohannis e antisemit, violator si verisor dulce cu Daciana Sarbu si totul era atotcuprinzator. Asta ar fi fost un mesaj cu trimitere directa la sustinatorii ”dreptei radicale”. Sau sa te completez ”extremistii de dreapta” care terorizeaza dezbinand tara asta cu amenitarea garantarii independentei justitiei. Intelege-l si tu mariane, face si el ce poate ... el ar fi vrut dar chiar nu poate interpreta un rol atat de convingator precum a lui Ponta, de voievod alias Mihai Viteazul sau Wonderboy of Carpatian garden.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ