Lui Iohannis i s-a întors ghinionul la prezidențiale

| 04 noi, 2014

Lungă noapte trebuie să fi fost pentru Klaus Iohannis, care a stat probabil și el în așteptarea chinuitoare a numărătorii procentelor.

Așa cum sublinia și Cătălin Tolontan într-un material pe blog, dreapta a încasat o înfrângere usturătoare, cu o umilință direct proporțională cu complexele de superioritate ale unei drepte pretins elitiste, care de ceva ani încoace se consideră o clasă politică prea bună pentru un popor prea prost. Pentru echipa lui Iohannis a survenit, cum zice Tolontan, falimentul disprețului pentru ”proști”. Nu numai că n-au fost proști, indică ziaristul care a lovit probabil cel mai tare în mafiile de dreapta în ultimii ani, dar absolut vizibil, au știut și să numere mai bine.

Citeşte şi: Cătălin Tolontan: Să terminăm cu miturile false că ”proștii” decid soarta țării

În timp ce statisticile subliniate în materialul amintit izbesc scurt și definitiv de gard bazaconiile cu ”proștii și bătrânii sunt cei care decid în țara asta”, căci 71% dintre votanții cu studii superioare au venit la vot, spre deosebire de doar 33% dintre cei cu studii primare, iar la vot au ieșit 51% dintre tinerii între 18-34 de ani, comparativ cu cei 44% dintre votanții cu vîrste de peste 65 de ani.

Cătălin Tolontan a mai remarcat cu fină ironie și fenomenul numărătorii stupide și încete, dar și a apetitului ACL pentru autointoxicarea cu propria propagandă edulcorantă. În noaptea primului tur de scrutin buncărul ”generalului” Iohannis a fost la Realitatea TV, unde personaje ca Rareș Bogdan abia au reușit să adune, să înțeleagă și să admită la ora 2 noaptea ceea ce exit-pollurile indicau cu precizie de o zecimală încă de la ora 19.

Citeşte şi: IRES: Cum arată profilul votanţilor lui Ponta, Iohannis, Tăriceanu, Udrea şi Macovei

Lungă noapte trebuie să fi fost pentru Klaus Iohannis, care a stat probabil și el în așteptarea chinuitoare a numărătorii procentelor. Pesemne că, pe măsură ce Gheorghe Flutur se îmbăta și își îmbăta interlocutorii cu apă rece, anunțând la ora 1 noaptea că numărătoarea paralelă ajuns la 40% dintre secții și că între Ponta și Iohannis sunt doar cinci procente, susținătorii mai lucizi ai ACL se vor fi gândit și la speranță, ca ultima dintre nenorocirile care au scăpat din Cutia Pandorei și care de atunci bântuie lumea și îi torturează pe cei creduli. După ora două noaptea, când cele 5 procente diferență s-au dublat pur și simplu, Klaus Iohannis musai să se fi gândit, cel puțin o dată la ghinion... Un ghinion mare și urât, de genul funest și care n-ar fi putut fi evitat cât timp profesorii din România, care trăiesc claie peste grămadă în văgăuni locative și supraviețuiesc cum pot, au și ei drept de vot. Oare s-o fi gândit oare cineva să măsoare câte procente -însemnând cadre didactice și familiile lor – i-au tocat acest ghinion lui Klaus Iohannis?

Citeşte şi: Ponta îl provoacă pe Iohannis la patru dezbateri televizate. Vezi programul propus

Iar ce este mai rău pentru candidatul ACL, abia a început. Rămași în doi, Victor Ponta și Klaus Iohannis vor trebui să accepte o înfruntare mediatică care până acum a lipsit. Cu această ocazie lucrurile se vor simplifica și românii vor afla cine a mințit de fapt, căci propaganda liberalo-pedelistă a recitat pe toate vocile înaintea primului tur povestea lui Victor Ponta, care fuge de o confruntare cu Iohannis. Partea interesantă este că Victor Ponta nu pare deloc preocupat să fugă. De fapt a lansat chiar el, primul, o invitație la nu mai puțin de patru confruntări televizate la principalele 4 televiziuni de știri din România... Iar lui Klaus, de data aceasta, îi va fi mult mai greu decât de obicei să refuze pe motiv de ghinion participarea, cu atât mai mult cu cât mănușa a fost aruncată de favoritul cursei la patru televiziuni diferite: România TV, Realitatea, B1Tv și Antena 3, în caz că s-ar fi gândit cineva să pretexteze partizanatul mass media...
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ