Poveste cu final aşteptat. Vadim a ieşit lamentabil din viaţa politică

| 03 apr, 2014

Inevitabilul s-a produs. Vadim a devenit oficial pensionar odată cu decizia Biroului Electoral Central. Miercuri, BEC a respins candidatura lui Corneliu Vadim Tudor pentru Parlamentul European.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ, a precizat că lista de candidaţi depusă de Corneliu Vadim Tudor în numele PRM a fost respinsă după ce a fost analizată pe fond, în timp ce lista de candidaţi depusă de Gheorghe Funar a fost respinsă pentru că acesta nu avea calitatea pentru depunerea de candidaturi în numele PRM.

Vadim a reacţionat ca deobicei, făcând ce ştie cel mai bine să facă. Circ. Cel autointitulat “Tribunul” a ieşit cu un atac furibund la adresa autorităţilor, victimizandu-se ca de fiecare dată.

“În ritmul astă nu va mai candida nimeni, pentru că sunt greşeli omeneşti. E o ruşine ce se întâmplă (...) Dacă ei cred că pot ţine în lanţuri un om ca mine, se înşală. Toate partidele şi listele au aşa zise nereguli. Nu poţi să te încadrezi în Patul lui Procust, cum vor ei”, a declarat Corneliu Vadim Tudor într-o conferinţă de presă.

Cu alte cuvinte, liderul PRM admite că s-au făcut greşeli în procesul de depunere a candidaturii, folosind drept unic contraargument dictonul latin errare humanum est. Impropriu spus “unic”, căci Vadim a încercat să-şi mascheze încă o dată impotenţa politică, acuzând comenzi politice şi ameninţând că va ieşi “un tămbălău internaţional”.

Spre deosebire de vremurile trecute, nimeni nu îl mai ascultă de această dată. Lumea s-a plictisit de mult să o facă, elucubraţiile sale ajungând la un bine meritat final.

Un final care trebuia să se fi produs deja, în urmă cu cinci-şase ani. În 2008, partidul său nu a reuşit să intre în Parlamentul României, PRM-ul păstrând până în prezent statutul de partid neparlamentar. Atunci, şansa i-a surâs totuși liderului PRM. Arestarea lui Gigi Becali din 2009 i-a permis lui Vadim să călărească valul de simpatie creat în jurul latifundiarului din Pipera, mişcarea dovedindu-se câştigătoare din moment ce i-a adus liderului PRM un mandat de europarlamentar. Un mandat de care şi-a bătut de altfel joc. Un studiu publicat în 2010 de Institutul European pentru Democraţie Participativă (IEDP) – Qvorum a relevat activitatea europarlamentară a lui C.V. Tudor ca fiind printre cele mai slabe.

Decrepit şi lipsit de anvergură politică, Vadim a alunecat treptat din băncile Senatului, până pe canapelele pufoase ale emisiunilor de cancan. Odinioară o personalitate politică, astăzi Vadim este mai degrabă un personaj monden, de coloratură, ridicol cu fiecare apartie, care stârneşte cel mult compasiune atunci când îl priveşti. Respingerea candidaturii lui Vadim Tudor ar trebui să-i transmită Tribunului vestea că poate a sosit timpul să se retragă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ